Στα χέρια της Αστυνομίας ο Ρομά με το μαχαίρι και το ασημί Skoda που «μπούκαρε» σε σπίτια σε Γέρακα & Παιανία! (φωτό)

Ο ληστής με το μαχαίρι και το ασημί Scoda, για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει μέσα από το irafina.gr ΕΔΩ, oπου τους τελευταίους μήνες είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των βορείων προαστίων καθώς «μπούκαρε» σε σπίτια και άρπαζε ό,τι έβρισκε κολλώντας το μαχαίρι στο λαιμό των ενοίκων, έπεσε στα δίχτυα των ανδρών της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής.

Ο άγριος ληστής, λίγες ώρες πριν τη σύλληψη του, το βράδυ της Κυριακής μαζί με άλλους τρεις Ρομά, εισήλθε σε οικία στη Λυκόβρυση, όπου διέμενε μια ηλικιωμένη γυναίκα και αφού την έδειραν ανηλεώς, της κόλλησαν το μαχαίρι στον λαιμό για να τους πει που έχει χρήματα και κοσμήματα. Μόλις η γυναίκα «έσπασε» και τους έδωσε τα χρυσαφικά, το «κουαρτέτο» επιβιβάστηκε σε ενα Scoda Octavia και εξαφανίστηκε.

Η ηλικιωμένη τρομοκρατημένη και χτυπημένη ενημέρωσε τους οικείους της και αυτοί με τη σειρά τους την Αστυνομία. Το κέντρο της Άμεσης Δράσης, έδωσε αμέσως τις περιγραφές για να αναζητηθούν τα άτομα, ενώ ενημερώθηκε και η ομάδα ΟΠΚΕ που εργαζόταν στην Δυτική Αττική. Οι εκπαιδευμένοι άνδρες κινήθηκαν άμεσα προς τους καταυλισμούς των περιοχών ευθύνης τους και λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν το εν λόγω όχημα στον καταυλισμό Αγίας Σωτήρας στις Αχαρνές με ένα άτομο εντός.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ύστερα απο συντονισμένη επέμβαση και καταδίωξη ακινητοποιήθηκε το άτομο που οδηγούσε έχοντας στην θέση του συνοδηγού το μαχαίρι της ληστείας. Ο συλληφθείς, γνωστός στις αρχές για την παραβατική του συμπεριφορά και αποφυλακισθείς τους τελευταίους 9 μήνες παραδέχτηκε στους άντρες τις ΟΠΚΕ την πράξη του ενώ ύστερα απο ενδελεχή έρευνα βρέθηκαν και τα αφαιρεθέντα τιμαλφή.

Ο ληστής που αναγνωρίστηκε απο την ηλικιωμένη ως το πρόσωπο που κρατούσε και πίεζε το μαχαίρι στον λαιμό της οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Πεύκης όπου ερευνάται η συμμετοχή του σε πλήθος ληστειών και κλοπών στις περιοχές Παιανίας, Πεντέλης, Γέρακα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες της 14-2-2023, στις Αχαρνές από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 30χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα βραδινές ώρες της 13-2-2023, ο 30χρονος από κοινού με άλλα 3 άτομα, που αναζητούνται, αφού παραβίασαν μπαλκονόπορτα, εισήλθαν σε οικία ισογείου στη Λυκόβρυση και με χρήση σωματικής βίας και απειλή αιχμηρού αντικειμένου, ακινητοποίησαν ηλικιωμένη γυναίκα που βρίσκονταν εντός και αφαίρεσαν τιμαλφή. Στη συνέχεια, τα άτομα επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και διέφυγαν.

Μετά από αναζητήσεις, ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν, πρώτες πρωινές στην περιοχή των Αχαρνών, τον 30χρονο να κινείται με το προαναφερόμενο αυτοκίνητο. Στη θέα των αστυνομικών αποβιβάσθηκε από αυτό και τράπηκε σε φυγή προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, αλλά άμεσα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρι και μια ασημένια αλυσίδα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.