Αίτημα από τον Δήμαρχο Μαραθώνα Στ. Τσίρκα για μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου στη Νέα Μάκρη!

Ο θάνατος της 19χρονης Έλενας από τη Νέα Μάκρη ήρθε να επιβεβαιώσει – με τον πιο δυσάρεστο δυστυχώς τρόπο – την ανάγκη καλύτερης και γρηγορότερης εξυπηρέτησης των δημοτών Μαραθώνα από το ΕΚΑΒ.

Λίγες μέρες μετά το τραγικό συμβάν, μάλιστα, είχαμε ακόμα μία περίπτωση που συμπολίτισσά μας χρειάστηκε ασθενοφόρο μετά από τροχαίο στον Τύμβο και αναγκάστηκε να περιμένει 50 λεπτά για να την παραλάβουν (και άλλα πόσα για να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο), έχοντας πολλαπλά κατάγματα και κακώσεις σε πνεύμονα και συκώτι.

Έχοντας επίγνωση του προβλήματος και της ανάγκης γρηγορότερης ανταπόκρισης σε έκτακτα περιστατικά, ο δήμαρχος Μαραθώνα απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νικόλαο Παπαναστασίου και την Υπουργό Υγείας Αναστασία Κοτανίδου, ζητώντας παρουσία μόνιμου ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, υπενθυμίζοντας ότι ο δήμος είχε παραχωρήσει κατά το παρελθόν ασφαλή χώρο στάθμευσης και φύλαξης στο Αθλητικό Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης.

«Σε συνέχεια του θλιβερού περιστατικού θανάτου της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, οφείλουμε να θέσουμε εκ νέου το πάγιο αίτημα του Δήμου Μαραθώνος για διαρκή στάθμευση στελεχωμένου ασθενοφόρου οχήματος στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπως συνέβαινε και κατά το παρελθόν.

Ο Δήμος μας είχε παραχωρήσει και ειδικό, ασφαλή χώρο στάθμευσης και φύλαξης του ασθενοφόρου, εντός του Αθλητικού Πολιτιστικού Πάρκου Νέας Μάκρης, το οποίο
μάλιστα βρίσκεται σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από το Κέντρο Υγείας.

Επισημαίνουμε ότι πέρα από το γεγονός της μεγάλης έκτασης του Δήμου μας, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο ως παραθεριστικός προορισμός, ο Δήμος Μαραθώνος έχει πολλαπλάσιο πληθυσμό και επιπλέον η βασική οδός πρόσβασης από και προς το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης και την ευρύτερη περιοχή, είναι η Λεωφόρος Μαραθώνος, η οποία και παρουσιάζει έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, δυσχεραίνοντας περαιτέρω τη διακομιδή και αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

Αντιλαμβάνεστε ότι τόσο για τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου μας, όσο και για τους παραθεριστές και επισκέπτες, η άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση σε έκτακτα περιστατικά είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αποτελεί δε και αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας.

Ως εκ τούτου σας καλούμε όπως άμεσα αποκαταστήσετε τη διαρκή κάλυψη του Δήμου Μαραθώνος με στελεχωμένο και εξοπλισμένο ασθενοφόρο όχημα, για την αντιμετώπιση εκτάκτων και κρίσιμων περιστατικών στο Δήμο Μαραθώνος».

marathonpress.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.