Άνοιγμα των δραστηριοτήτων: Όλο το σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα

Με αιχμή του δόρατος τους εμβολιασμούς για να χτιστεί το τοίχος ανοσίας των πολιτών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με μήνυμά του ανακοίνωσε το σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «διανύουμε την τελευταία και πιο ευαίσθητη φάση του πολέμου με τον κορονοϊό» και παράλληλα ανέφερε πως γνωρίζει την κούραση των πολιτών λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Με συμμάχους τους εμβολιασμούς και τα self – tests ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τι θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες, μέχρι και τις 15 Μαΐου όπου ξεκινάει ο τουρισμός.

Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων

Με στόχο το «ελεύθερο καλοκαίρι», ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε το Πάσχα, όμως τις επόμενες ημέρες θα απελευθερωθεί μία σειρά από δραστηριότητες, υπό την προϋπόθεση να μην υπάρξει νέα έξαρση του κορονοϊού.

Δείτε ακόμα:  Λινού: Να εξεταστούν ξανά τα μέτρα για τους εμβολιασμένους – Να επιστρέψουν οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Δευτέρα 3 Μαΐου: Επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 23:00, με υποχρεωτικά self – test στους εργαζόμενους.

Δευτέρα 10 Μαΐου: Ανοίγουν ξανά τα δημοτικά και τα γυμνάσια, με αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους για μαθητές και καθηγητές

Σάββατο 15 Μαΐου: Ανοίγει ο Τουρισμός και απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του πολιτισμού.

Αποτέλεσμα της απελευθέρωσης των υπερτοπικών μετακινήσεων, θα είναι και το τέλος της αποστολής SMS στο 13033, το οποίο μέχρι σήμερα είναι υποχρεωτικό.

Δείτε ακόμα:  ΣτΕ: Υποχρεωτικά τα self test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Εμβολιασμοί στους άνω των 30 τη Μεγάλη Εβδομάδα

Πριν από τα παραπάνω ωστόσο και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Εβδομάδα (26/4) ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 30 ετών.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός θα είναι μία ταχύτατη διαδικασία, με στόχο να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα.

Ανάσταση στις 21:00 έξω από τις εκκλησίες – Ανοιχτοί οι ναοί τη Μεγάλη Εβδομάδα

Στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο προαύλιο των Ιερών Ναών θα τελεστεί η Ανάσταση έπειτα από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Δείτε ακόμα:  Επιστρέφει ο Δακτύλιος τη Δευτέρα - Αυξάνονται και τα δρομολόγια σε Μετρό και Ηλεκτρικό

Επίσης αποφασίστηκε η χρονική μετάθεση των Ακολουθιών κατά μισή ώρα νωρίτερα, στις 6.30 μ.μ. τα βράδια από την Κυριακή των Βαΐων έως την Μεγάλη Τετάρτη, την Μεγάλη Πέμπτη στις 5.30 μ.μ. και την Μεγάλη Παρασκευή στις 6.00 μ.μ. με αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, πρωτίστως ενημερώθηκε για όλες τις ενέργειες του προέδρου της, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, και εν συνεχεία αποφάσισε αφού έλαβε υπόψη τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες και την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

newsbeast.gr