Αρκουμανέας: «Τους τελευταίους μήνες όλοι έχουν κατανοήσει τη σημασία της δημόσιας υγείας»

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, μας ενημερώνουν σήμερα Τετάρτη (25/11) ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και η Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ, Φλώρα Κοντοπίδου.

Μετά τον Βασίλη Κικίλια που αναφέρθηκε στην αντοχή του συστήματος υγείας, τον λόγο πήρε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας που ανέφερε:  «Τους τελευταίους μήνες όλοι έχουν κατανοήσει τη σημασία της δημόσιας υγείας», τόνισε ο κ. Αρκουμανέας. «Παρατηρούμε και αντιμετωπίζουμε καθημερινά και τα 52 νοσήματα. Έχουμε την ευθύνη και στις 34 δομές φιλοξενίας σε όλη τη χώρα. Τον τελευταίο χρόνο έχουμε προσλάβει 1.000 άτομα για να ανταπεξέλθουμε».

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Έλλειψη εμβολίων ως τα μέσα του έτους «βλέπει» η Μέρκελ

Ειδικά για την αντιμετώπιση του Covid, ο κ. Αρκουμανέας γνωστοποίησε ότι έχουν εκκινήσει οι διαδικασίες για να προσληφθούν άλλα 200 άτομα, πέραν των 1.000 που έχουν ήδη προσληφθεί».

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ αναφέρθηκε στους 150 επιστήμονες που συλλέγουν καθημερινά τα στοιχεία για την πορεία της νόσου. Στη συνέχεια ενημερώνεται η κυβέρνηση για να μπορεί να λάβει τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις. «Πλέον μπορούμε να έχουμε και την αντίστοιχη άμεση παρέμβαση, μετά την ανάλυση των όποιων στοιχείων».

Δείτε ακόμα:  Άνοιγμα κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής - Πως θα λειτουργήσουν, τι sms θα στέλνουμε

lawandorder.gr