Εξωραϊστικός σύλλογος Νηρέας: Αποκατάσταση των πέτρινων σκαλών που οδηγούν στις Μαρίκες


Πριν 4 περίπου δεκαετίες, τα μέλη του Νηρέα κατασκεύασαν με προσωπική εργασία, πέτρα – πέτρα, τις σκάλες που οδηγούν στην παραλία Μαρίκες. Ήταν μια εποχή που οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να συμβιώσουν με την αδάμαστη φύση. Πάντα με σεβασμό προς αυτήν.

Σήμερα, οι προκλήσεις έχουν αλλάξει. Ο άνθρωπος έχει επιβάλει παντού τις δραστηριότητες του και δεν σταματά να τις επεκτείνει, συχνά χωρίς μέτρο. Οι πέτρες έγιναν τσιμέντο, το χώμα έγινε άσφαλτος και η παραλία κατακλύζεται από κατασκευές, μικρές και μεγαλύτερες. Η φύση προσπαθεί να αντέξει αυτήν την ασύμμετρη ανάπτυξη που γίνεται όλο και πιο απειλητική.

Ακόμα και η πέτρα όμως δεν αντέχει τη συνεχή ανθρώπινη δραστηριότητα και χρειάζεται συντήρηση με το πέρασμα του χρόνου. Γι’ αυτό και ο Σύλλογος Νηρέας προχώρησε πριν λίγες μέρες σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των ζημιών, ώστε τα ίδια σκαλοπάτια να συνεχίζουν να οδηγούν τους κατοίκους της περιοχής, και όχι μόνο, προς την αγαπημένη τους παραλία.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Άμεση η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας για τη φωτιά στο Κέντρο Υγείας (φωτό)