ΕΥΔΑΠ: Σε εξέλιξη οι μελετητικές διεργασίες για την αποχέτευση της Κάντζας και άλλων περιοχών του Δήμου Παλλήνης

Η ΕΥΔΑΠ ενημερώνει τους δημότες της Παλλήνης ότι εξελίσσονται με εντατικούς ρυθμούς οι διεργασίες εκπόνησης της Μελέτης με αντικείμενο τα έργα μεταφοράς (βαρυτικών – καταθλιπτικών αγωγών και τριών αντλιοστασίων) και δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης, νότια της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού (ΔΠΛΥ), ως ακριβώς ορίζει η από 12.01.2023 Σύμβαση που συνυπεγράφη μεταξύ ΕΥΔΑΠ και της αναδόχου Μελετητικής εταιρίας.

Πρόσβαση στο νέο δίκτυο ακαθάρτων θα αποκτήσουν οι περιοχές Κάντζας – Λεονταρίου, Αγ. Νικολάου, Κάτω Μπαλάνας, Λουτρού, Εργατικών Κατοικιών κ.λπ., ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης για τις περιοχές του κτήματος Καμπά και του Βιομηχανικού Πάρκου Λουτρού.

Η Μελέτη προβλέπει την κατασκευή δικτύου ακαθάρτων εκτιμώμενου μήκους περίπου 55 χιλιομέτρων και 2.000 εξωτερικών διακλαδώσεων, εξυπηρετώντας σε βάθος 40ετίας 13.000 κατοίκους. Ο προϋπολογισμός του έργου υποδομής αναμένεται να φτάσει τα €19 εκ. πλέον ΦΠΑ. Αποδέκτης των νέων – προς αποχέτευση – περιοχών θα είναι το ΚΕΛ Κρωπίας – Παιανίας.

Η Σύμβαση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το 4ο τρίμηνο του 2023 και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δημοπράτηση των έργων ακαθάρτων και η ανάδειξη Αναδόχου για την κατασκευή των δικτύων και συνδέσεων. Ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης του πλήρους αποχετευτικού δικτύου θα πραγματοποιηθεί σε 36 μήνες από την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών.

Το έργο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του στρατηγικού σχεδιασμού της ΕΥΔΑΠ για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην Ανατολική Αττική, με συνολικό προϋπολογισμό €800 εκ. και δυνατότητα εξυπηρέτησης ως και 400.000 κατοίκων. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που εξελίσσονται στην Ελλάδα, με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, το περιβάλλον και την οικονομία της χώρας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.