Η Ραχήλ Μακρή, το εμβόλιο και η… εβραϊκή παλάμη της νοσηλεύτριας (φωτό)

Η δημοτική σύμβουλος Παλλήνης, Ραχήλ Μακρή,  αμέσως μετά τον εμβολιασμό της νοσηλεύτριας Ευσταθιάς Καμπισιούλη, ανέβασε μία φωτογραφία γράφοντας: «Με ενημέρωσαν ότι αυτή είναι η προϊσταμένη που έκανε πρώτη το εμβόλιο στον Ευαγγελισμό. Ρωτάνε τι φοράει στο πέτο. Απο όσο γνωρίζω την Εβραϊκή παλάμη χαμσά».

Προφανώς η κυρία Μακρή θέλησε να συνδυάσει τις θεωρίες περί… εβραϊκού σχεδίου για τον παγκόσμιο έλεγχο των ανθρώπων.

Βεβαίως έγινε χαμός από φαν της κ. Μακρή που μίλησαν για «μασωνικό σύμβολο». Υπήρξαν και πολλές αντιδράσεις βεβαίως για την ανάρτησή της. Αλλά και εξήγηση για το τι είναι αυτό που φοράει στο πέτο της η νοσηλεύτρια.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα - Πικέρμι: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατ’ οίκον - Αναλυτικά η διαδικασία

Μια από αυτές τις εξηγήσεις είναι ότι ακόμη κι αν ήταν χασμά δεν έγινε και τίποτε. Αλλωστε η παλάμη χαμσά είναι περισσότερο αραβικό παρά εβραϊκό σύμβολο. Ηταν δημοφιλές στη Μέση Ανατολή μέχρι της Βόρεια Αφρική και προϋπήρχε των μονοθεϊστικών θρησκειών, καθώς τέτοια σύμβολα έχουν βρεθεί από τη Μεσοποταμία ως την αρχαία Καρχηδόνα.

Ομως, φαίνεται ότι δεν είναι χαμσά. «Είναι ένα μετάλλιο τιμής, το Hand Medal Project, μια ιδέα των καλλιτεχνών Iris Eichenberg και Jimena Ríos, που κυκλοφορεί από τον Απρίλιο του 2020 και σκοπό έχει να τιμήσει τις υπηρεσίες και τις θυσίες των επαγγελματιών υγείας.

Δείτε ακόμα:  Νέα Μάκρη: Κραυγή αγωνίας από πληγέντες που κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι - Εξωση σε πυρόπληκτους από τα ΚΑΑΥ

Αυτό λοιπόν φοράει η πρώτη γυναίκα που εμβολιάστηκε στην Ελλάδα. Και προσωπικά, το βρίσκω απόλυτα ταιριαστό», αναφέρει κάποιος χρήστης του διαδικτύου.

Με πληροφορίες από in.gr