Καταγγελία: Ο Δ. Παλλήνης απαγορεύει την προπόνηση σε αθλητές εθνικής αποστολής

Tην απαγόρευση προπόνησης στο ανοικτό στάδιο στίβου του Δήμου Παλλήνης, παρά το γεγονός ότι διαθέτει Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας και συμμετέχει στην Εθνική Αποστολή που εκπροσωπεί τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες, καταγγέλλει σε ανάρτηση του στο facebook, o Χριστόφορος Πολυδώρου.

Διαβάστε την ανάρτηση του:

Όταν στο Δήμο Παλλήνης το απλό γίνεται δύσκολο…

Και κάποια στιγμή, έτσι χωρίς ουσιαστικό λόγο και αιτία, απλά και μόνο επειδή κάποιοι μπορούν, υψώνουν μπροστά σου τείχη που σου κόβουν ως αθλητή την πρόσβαση στο φυσικό σου χώρο τον στίβο και σου δυσκολεύουν την σωστή προπόνηση.

Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς πόσο εύκολο άραγε είναι για έναν αθλητή στίβου, ο οποίος διαθέτει Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας και συμμετέχει στην Εθνική Αποστολή που εκπροσωπεί τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες στο εξωτερικό, να μπει σε κάποιο στίβο και να κάνει την προπόνηση του; Οι περισσότεροι από εσάς θα απαντήσουν ότι είναι πολύ εύκολο και θα έχουν απόλυτο δίκαιο, όχι όμως και στην περίπτωση μου, που διαμένω στο Δήμο Παλλήνης.

Εδώ τα πράγματα ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες και ο χαρακτηρισμός ή όχι ενός αθλητή ως «Αθλητή Εθνικής Αποστολής» δεν καθορίζεται από την καθ’ ύλην αρμόδια αρχή που είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και κατ’ επέκταση ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού αλλά από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παλλήνης.

Εδώ, τα έγγραφα και δικαιολογητικά που ζητούνται από την Κοινωφελή Επιχείρηση και που τα αποστέλλει η Ομοσπονδία μου και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με τα οποία βεβαιώνεται η ιδιότητα μου ως «Αθλητή Εθνικής Αποστολής» δεν έχουν καμία ισχύ και τελούν υπό αμφισβήτηση από την Κοινωφελή Επιχείρηση το Δήμου Παλλήνης.

Εδώ, η έγγραφη ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προς την Κοινωφελή Επιχείρηση για τη διευκόλυνση στην προπόνηση των αθλητών Εθνικών Αποστολών, και μάλιστα κατά προτεραιότητα, δεν οδηγεί σε άμεση επίλυση του ζητήματος αλλά εξακολουθεί να παραμένει η ακατανόητη άρνηση της Κοινωφελούς να μπορώ να προπονηθώ στο ανοικτό στάδιο στίβου “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΔΕΣ” στην Παλλήνη.

Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι από την Κοινωφελή Επιχείρηση μου προτείνουν να κάνω αίτημα, προσκομίζοντας χαρτί από καρδιολόγο, ώστε να μπορώ να αθλούμαι στο στίβο τις ώρες κοινού, δηλαδή ως απλός αθλούμενος, αλλά όχι τις ώρες των αθλητών, δηλαδή ως αναγνωρισμένος αθλητής Εθνικής Αποστολής. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι η διαφορά δεν είναι στα λόγια αλλά στην ουσία. Τις ώρες που ο στίβος είναι ανοικτός για τους αθλητές ο κόσμος είναι ελάχιστος, οι διάδρομοι το στίβου ελεύθεροι και μπορείς να προπονηθείς αξιοπρεπώς σε αθλήματα ταχύτητας. Τις ώρες που είναι ανοικτός ο στίβος για το κοινό ο κόσμος είναι πάρα πολύς (με τις νέες οδηγίες ως 80 αθλούμενοι) κάτι που καθιστά αδύνατη την προπόνηση ταχύτητας και αυξάνει το ενδεχόμενο ατυχήματος.

Για κάθε απάντηση στα ερωτήματα της Κοινωφελούς προσκομίζονται άμεσα όλες οι απαντήσεις και τα απαραίτητα έγγραφα, είτε μέσω της ομοσπονδίας μου είτε μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αλλά ζητούνται πάντα περισσότερα. Αποδέχονται ένα απλό χαρτί καρδιολόγου ο οποίος θα κάνει ένα καρδιογράφημα ώστε να μπορώ να αθληθώ ως «απλός αθλούμενος» αλλά απορρίπτουν την κάρτα υγείας αθλητή Εθνικής Αποστολής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με την οποία αγωνίζομαι στο εξωτερικό και την οποία απέκτησα μετά από πάρα πολλές ιατρικές εξετάσεις, τεστ κοπώσεως, triplex κ.α. και επικαλούνται θέματα ευθύνης για το αν θα πάθω κάτι στην προπόνηση, ζητώντας να αναλάβει την ευθύνη ο προπονητής μου. Δηλαδή ως «απλός αθλούμενος» (χωρίς ιδιαίτερες καρδιολογικές εξετάσεις) δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν ανησυχούν και δεν ζητάνε να αναλάβει άλλος την ευθύνη, αλλά ως «Αθλητής Εθνικής Αποστολής» με κάρτα υγείας (και με πάρα πολλές ιατρικές εξετάσεις) ανησυχούν για τον αν θα πάθω κάτι και ζητάνε να αναλάβει κάποιος άλλος την ευθύνη…
Αλήθεια μπορεί κανείς να μου απαντήσει που είναι η λογική σε αυτό;

Μέχρι τη στιγμή αυτή όλες οι προσπάθειες της Ομοσπονδίας μου (Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων) και τα αμέτρητα τηλέφωνα που έκανε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ομοσπονδίας κ. Giannis Arkas κυρίως στη διευθύντρια της Κοινωφελούς αλλά και στον δήμαρχο δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα παρά μόνο εκνευρισμό και απογοήτευση.

Ποτέ μου δεν είπα ότι κουράστηκα και ποτέ μου δεν εγκατέλειψα την προσπάθεια όσο δύσκολη και αν ήταν αυτή, ποτέ μου δεν απογοητεύτηκα και δεν με πήρε από κάτω όποια και αν ήταν τα αποτελέσματα της προσπάθειας μου, τώρα όμως νοιώθω απογοήτευση, εξάντληση πικρία και εκνευρισμό για τον τρόπο που με αντιμετωπίζει ο δήμος μου. Βλέπω την αντιμετώπιση που είχαν οι συναθλητές μου από τους δικούς τους δήμους και θλίβομαι βαθύτατα. Όλοι οι υπόλοιποι δήμοι το θεώρησαν τιμή τους όπως είπαν και επέτρεψαν από την πρώτη κιόλας μέρα την άθληση των υπολοίπων συναθλητών μου χωρίς να τους προκαλέσουν το παραμικρό πρόβλημα, αντίθετα εγώ βίωσα και βιώνω την αντίδραση την άρνηση και την απόρριψη.

Κύριε Δήμαρχε, κύριε πρόεδρε της Κοινωφελούς, απευθύνομαι δημόσια σε εσάς ως επικεφαλής της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παλλήνης και σας παρακαλώ να επιληφθείτε του θέματος, να δώσετε τη λύση που αρμόζει και να μου επιτραπεί να μπορώ να αθληθώ ατομικά ή και με τον προπονητή μου σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες διατάξεις και κατευθυντήριες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

aftodioikisi.gr