Λειτουργία Σχολής Γονέων Δήμου Παλλήνης – Το μήνυμα του Δημάρχου Θ. Ζούτσου

Λειτουργία Σχολής Γονέων Δήμου Παλλήνης

Μήνυμα Δημάρχου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Για ακόμη μια χρονιά και παρά τις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε, σας καλωσορίζουμε στη Σχολή Γονέων, έναν θεσμό που προσφέρει εξειδικευμένη πληροφόρηση για το ρόλο των γονέων, ενημέρωση για την ανάπτυξη των παιδιών, τεχνικές και χρήσιμα εφόδια για αντιμετώπιση των καθημερινών προκλήσεων, με διάθεση συμβουλευτική και υποστηρικτική.

Σε αυτή τη νέα και συνάμα ιδιαίτερη επιμορφωτική χρονιά, η Σχολή Γονέων του Δήμου μας θα συνεχίσει τη λειτουργία της, αλλά με άλλη μορφή, διαδικτυακά, λόγω των απαραίτητων μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Δείτε ακόμα:  Παλλήνη: Στόχος διαρρηκτών 83χρονος - Άρπαξαν 60 χρυσές λίρες, κοσμήματα και 4.000 ευρώ!

Ο χώρος συνάντησης θα είναι πλέον η ιστοσελίδα του Δήμου μας, μέσω του αντίστοιχου blog. Εκεί θα αναρτάται νέο εκπαιδευτικό υλικό, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, διαφόρων θεματικών ενοτήτων, όπως η διαχείριση δυσκολιών που προκύπτουν στο οικογενειακό, σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον, η σημασία του παραμυθιού στην ανάπτυξη του παιδιού, οι μαθησιακές δυσκολίες, η ενδοσχολική βία – σχολικός εκφοβισμός, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο κ.ά. Το υλικό αυτό θα ανανεώνεται συστηματικά και θα παραμένει διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο σε όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Ξεκίνησε η διαδικασία συλλογής βιοαποβλήτων από επιχειρήσεις

Επιπλέον, σχεδιάζουμε τη συνέχιση των ομιλιών μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Οι εισηγήσεις των θεμάτων θα πραγματοποιηθούν από το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου μας και από εκπροσώπους άλλων ψυχοκοινωνικών φορέων.

Εύχομαι ο αναγκαστικός περιορισμός να μη μας στερήσει τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την προσφορά, αλλά να γίνει η αφορμή να βρούμε νέους τρόπους επικοινωνίας και αλληλεγγύης.

Καλή επιμορφωτική χρονιά!

Ο Δήμαρχος

Αθανάσιος Η. Ζούτσος