Ο Τελμησσός υποδέχεται στον Μαραθώνα, τον Σπαρταθλητή Simen Holvik

O Simen Holvik είναι ένας φίλος από τη Νορβηγία ο οποίος το Σεπτέμβριο του 2021 τερμάτισε το Σπάρταθλον στην 17η θέση. Το αίσθημα που αποκόμισε από τον αγώνα αυτό ήταν τέτοιο που τον έκανε να σχεδιάσει και τελικά να αναβιώσει ένα χρόνο μετά το δρομολόγιο που έκανε ο Φειδιππίδης δηλ. να ξεκινήσει τρέχοντας από τον Μαραθώνα να περάσει από την Αθήνα να φτάσει στην Σπάρτη και να επιστρέψει με τον ίδιο τρόπο σε λιγότερο από 5 μέρες unsupported δηλ. χωρίς αυτοκίνητο συνοδειας ή κάποιον να του παρέχει υδροδοσια και φαγητό.

Η απόσταση που θα διανύσει θα είναι περίπου 600 χλμ. Με εκκίνηση απο τον Ιστορικό Τύμβο του Μαραθώνα το Σάββατο 2 Ιουλίου και ώρα 08:00 πμ.

Ελάτε να τον υποδεχθούμε, η και να τρέξουμε όσο μπορεί ο κάθε ένας μας. Θα του δώσουμε δύναμη και ενέργεια για το μεγάλο του δρομικό ταξιδι !

Για να θυμίσουμε και να θυμηθούμε ο ιδρυτής του Ελληνικού Συνδέσμου Αγώνων Δρόμου Υπεραποστάσεων ήταν ο Τάκης Σκουλής ο οποίος ήταν ο πρώτος ο οποίος διέτρεξε/αναβιωσε την ιστορική διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα περίπου 500 χλμ.

Στο μυαλό του Simen ορόσημο είναι ο δικός μας Γιάννης Κουρος ο οποίος το 2005 έκανε παρόμοια προσπάθεια σε 53 ώρες 43 λεπτά. Οι χρόνοι του Κούρου είναι αξεπέραστοι μέχρι σήμερα.

Η Μαρία Πολύζου το 2010 φαίνεται να έκανε την απόσταση σε 7 ημέρες!
Με σεβασμό στην ελληνική ιστορία ο σκανδιναβος φίλος έρχεται να κάνει την προσπάθεια του και να βάλει το όνομα του στο πάνθεον των ultra runners πετυχαινοντας ρεκόρ διαδρομής.

Η προσπάθεια του αυτή είναι στα πλαίσια της προετοιμασίας του για το Σπαρταθλον 2022 στο οποίο έχει ήδη κατοχυρωμένη συμμετοχή και
ετοιμάζεται για τις υψηλότερες θέσεις της κατάταξης.

Εμείς με τη σειρά μας να ευχηθούμε στο Simen καλό δρόμο και με το καλό να πετύχει τους προσωπικούς του στόχους.

Η οικογένεια των μαραθωνοδρομων – Υπερμαραθωνοδρομων του Τελμησσου ακολουθεί νοερά το ταξίδι και στέλνει θετική ενέργεια!

Οποίος τον συναντήσει να τρέχει ας τρέξει μαζί του, όσο μπορεί και από όπου μπορέσει. Κάθε παρέα στο μοναχικό ταξίδι είναι ευπρόσδεκτη!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.