Παγκόσμια μελέτη: 78 ώρες ετησίως κολλημένοι στους δρόμους οι Αθηναίοι

Με… Ιώβεια υπομονή θα πρέπει να οπλίζεται ο μέσος οδηγός στην ελληνική πρωτεύουσα. Έως και 78 ώρες ετησίως, δηλαδή πάνω από τρεις ημέρες από τη ζωή του, χάνει εξαιτίας της συμφόρησης στους δρόμους, σύμφωνα με τα στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας INRIX.

Την περασμένη χρονιά, το 2022, τα σχετικά νούμερα δείχνουν ότι η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας επιδεινώθηκε κατά 11%, συγκριτικά με το 2021.

Συμπερασματικά, αν και η κίνηση εμφανίζεται μειωμένη κατά 27% σε σχέση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία, η Αθήνα βρίσκεται πλέον πιο ψηλά στη λίστα με τις πόλεις που εμφανίζουν τη χειρότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Στην 15η θέση η Αθήνα

Συγκεκριμένα, για το 2022, η ελληνική πρωτεύουσα βρέθηκε στην 15η θέση της λίστας, από την 23η που βρισκόταν το 2021.

Ακόμα, η μέση ταχύτητα με την οποία κινούνται τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας δεν ξεπερνά τα 22,5 χιλιόμετρα την ώρα.

Καταγραφη-4

Το Λονδίνο στην κορυφή της λίστας

Τον τίτλο με τη χειρότερη κίνηση στον κόσμο κατέχει σταθερά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η βρετανική πρωτεύουσα.

Ο μέσος οδηγός στο Λονδίνο έχασε το 2022 περίπου 156 ώρες εξαιτίας της κίνησης, με το Σικάγο των ΗΠΑ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, έχοντας 155 χαμένες ώρες.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Γαλλική πρωτεύουσα με 138 χαμένες ώρες.

Γενικότερα, οι καθυστερήσεις στην κίνηση έχουν ξεπεράσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία στο 39% των μεγάλων πόλεων στις ΗΠΑ και στο 42% στην Ευρώπη.

Όπως επιπλέον σημειώνεται, οι υψηλές τιμές των καυσίμων δεν είχαν μεγάλη επίδραση στις διαδρομές που πραγματοποιούν οι οδηγοί με τα ΙΧ τους, ωστόσο -μοιραία- έχουν αυξήσει το οικονομικό βάρος.

Επί παραδείγματι, ο μέσος οδηγός στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ πλήρωσε το 2022 περί τα 315 δολάρια περισσότερα για καύσιμα, στο Λονδίνο 188 λίρες, ενώ στη Γερμανία 38 ευρώ (λόγω των μέτρων στήριξης στη χώρα).

protothema.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.