Παλλήνη: Στα αζήτητα οι εγκαταστάσεις της ΔΕΜΚΟ του Κοντομηνά

Άγονος ήταν ο πλειστηριασμός που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο για τις εγκαταστάσεις της ΔΕΜΚΟ Α.Ε. -του αείμνηστου επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά- στην Παλλήνη.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν Έλληνας επιχειρηματίας που είχε πρωταγωνιστήσει στους κλάδους των ασφαλειών, των τραπεζών και των μέσων ενημέρωσης. Πέρα από την Interamerican, είχε ιδρύσει ή εξαγοράσει πλήθος άλλων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων την Ευρωκλινική Αθηνών, την τράπεζα Novabank, που αργότερα μετονομάστηκε σε Millenium Bank και τις κινηματογραφικές αίθουσές Village Roadshow Greece, ενώ ήταν μέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού “Alpha”.

Το σφυρί

Ειδικότερα, για σήμερα είχαν προγραμματιστεί συνολικά επτά πλειστηριασμοί, με επισπεύδουσα την Intrum και με συνολική τιμή εκκίνησης τα 7,71 εκατ. ευρώ, που αφορούσαν μια έκταση 30 στρεμμάτων με κτιριακό συγκρότημα 4.110 τ.μ.

Οι πλειστηριασμοί αφορούσαν συγκεκριμένα:

-Ένα γήπεδο, (αγροτικό ακίνητο), μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως εκτάσεως, κατά τον τίτλο κτήσεως, κατόπιν νεότερης και ακριβέστερης καταμέτρησης, 1.396,45 τ.μ.

-Ένα γήπεδο (αγρού κατά προγενέστερο τίτλο κτήσεως), μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, που βρίσκεται σε περιοχή εκτός σχεδίου πόλεως, εκτάσεως 1.431,45 τ.μ.

-Ένα γήπεδο μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, εκτάσεως 827,55 τ.μ.

-Ένα γήπεδο, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, 629 τ.μ.

-Ένα γήπεδο, (αγροτεμάχιο κατά προγενέστερο τίτλο κτήσεως), μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, συνολικής εκτάσεως, 3.027,25 τ.μ.

-Ένα γήπεδο, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, εκτάσεως 2.005,50 τ.μ.

-Ένα γήπεδο, άρτιο κατά κανόνα και οικοδομήσιμο, συνολικής εκτάσεως 20.232,23 τ.μ. επί του οποίου έχουν ανεγερθεί κτίρια επαγγελματικής στέγης (παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων και παραγωγής ήχου και εικόνας και γραφείων), μεταλλικά, συνολικής επιφανείας 2.713,36 τ.μ.

Το ακίνητο βρίσκεται συγκεκριμένα στη θέση “Βακαλόπουλο” εντός του ΒΙΟΠΑ Παλλήνης, ενώ το ενιαίο οικόπεδο έχει προκύψει από τη συνένωση μικρότερων όμορων οικοπέδων.

Το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από 5 κτίρια και αποτελεί ενιαίο λειτουργικό σύνολο το οποίο εξυπηρετεί την επιχειρησιακή λειτουργία της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τις εγκαταστάσεις. Οι χρήσεις των κτιρίων αφορούν: Α) χώρους τηλεοπτικών – κινηματογραφικών παραγωγών, Β) γραφειακούς και υποστηρικτικούς χώρους των παραγωγών, Γ) χώρους Η/Μ εγκαταστάσεων και Δ) αποθηκευτικούς χώρους.

Προειδοποιήσεις από τη μισθώτρια

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η σημερινή μισθώτρια του συγκροτήματος, η “Green Pixel Productions”, που το έχει μισθώσει μέχρι τις 30.06.2055, μετά από υποκατάσταση της αρχικής μισθώτριας, “Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.”, έχει, με εξώδικό της προς την Intrum, δηλώσει την πρόθεσή της να αποσύρει από τα ακίνητα κινητές κατασκευές ιδιοκτησίας της, σε περίπτωση εκπλειστηρίασης. “Πιστεύουμε ότι το δικαίωμά μας αυτό επιδρά στην πραγματική αξία των εκπλειστηριαζομένων ακινήτων”, αναφέρει η Green Pixel Productions στην εξώδικη δήλωση.

capital.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.