Παναγ. Δρίβας: Ως άνθρωπος προς άνθρωπο αγαπητέ Θεόκλητε

Οι εκκλήσεις των ανθρώπων πρέπει να γίνονται σεβαστές. Ανεξαρτήτως… Και υπό αυτήν την έννοια οφείλουμε ως άνθρωποι να λάβουμε σοβαρά υπόψη τη δημόσια έκκληση του Μητροπολίτη Ιερισσού Θεόκλητου να σεβαστούμε την περιπέτεια της υγείας του με τον κορονοϊό.

Έστω και αν αυτός όχι μόνο δεν σεβάστηκε τον άνθρωπο (ως γενική έννοια) αλλά και τους ίδιους τους πιστούς του.

Φώναζε από άμβωνος τον Μάρτιο ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει, καλούσε τον κόσμο να μη φοράει μάσκα και ζητούσε αλαζονικά να του κάνουν τεστ… Όπερ και εγένετω… και ω του θαύματος, τον είχε «τσιμπήσει» τον ιό και τώρα ζητά σεβασμό στην περιπέτεια του.

Πότε κόλλησε, πού, σε πόσους πιστούς και μη τον έχει διασπείρει, ένας Θεός ξέρει. Πάντως με τον… δέοντα σεβασμό προς τον συνάνθρωπό του ο ίδιος (μαζί με τους υπόλοιπους ιερείς και αρχιερείς) προσήλθε χωρίς μάσκα στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης όπου παραβρέθηκε πλήθος πιστών στις 26 Οκτωβρίου, οι οποίοι ευτυχώς αγνοώντας τας υποδείξεις του, προσήλθαν ταπεινά με μάσκα.

Ως άνθρωπος που δεν σεβάστηκες, προς άνθρωπο που υποφέρει,ειλικρινά καλή δύναμη Θεόκλητε, και είσαι τυχερός που χαίρεις άκρας φροντίδας και νοσηλείας επειδή έχεις αυτήν τη δυνατότητα, ενώ κάποιοι άλλοι «άπιστοι» πεθάνουν στα ράντσα της αναμονήςείτε από κορονοϊό είτε από άλλο σοβαρό νόσημα…

Δείτε ακόμα:  Γ. Τράγκας: Η έκθεση του καθηγητή Πισσαρίδη είναι ίσως το μεγαλύτερο μνημόνιο που θα δούμε και θα βιώσουμε στην Ελλάδα

Βεβαίως δεν είναι ο μόνος μητροπολίτης που έχει νοσήσει, ενώ στην πλειονότητά τους οι επικεφαλής των ενοριών εξακολουθούν να διακηρύσσουν με ύφος αυθεντίας ότι ο ιός δεν κολλάει, ότι η μάσκα είναι άχρηστη…

Η θνητότηταόμως ως αρχή της υλοποιημένης έκφρασης του σύμπαντος υφίσταται για όλους, και ίσως… ολίγον περισσότερο, για όσους προβάλλονται δήθεν εκ βαθέως γνώστες του πνεύματος, χωρίς στην ουσία να γνωρίζουν το παραμικρό, παρά μόνο πώς θα ικανοποιήσουν και πώς θα εκθρέψουν το ΕΓΩ τους, την πάρτη τους…
Θρησκευτικοί ταγοί, εν κατακλείδι, χωρίς ίχνος αυτογνωσίας…. στον συρφετό των ηγετίσκωνπου θα περάσουν στην ιστορία μια ανύπαρκτης πορείας, υπερήφανοι κάποιοι ακόμη για τα ακροδεξιά κολλητιλίκια και βίο φασίζοντα, εξυβρίζοντας επαίσχυντα όποιους αντιτίθενται στις… θεϊκές απόψεις τους.

Και δεν είναι μόνο οι θρησκευτικοί ταγοί. Υπάρχει και η πολιτική ηγεσία, η οποία βαφτίζει κόκκινες,τις φασίζουσες προβοκάτσιες, και ενισχύει την κρατική καταστολή στα Πανεπιστήμια την ώρα που εγκληματίες

Δείτε ακόμα:  Γ. Τράγκας: Ούτε οι ευρωπαίοι ούτε οι περιστασιακοί σύμμαχοι πρόκειται να γλιτώσουν το καρυδότσουφλο της ελληνικής οικονομίας από την τέλεια καταιγίδα

Παππάδες αλωνίζουν ελεύθεροι και διορίζονται Ζαρούλιες στη Βουλή.

Την ώρα που Χριστοφοράκηδες κάνουν βόλτες στο Βερολίνο και διακοπές στις βίλες τους στην Τήνο.
Την ώρα που μοιράζεται το Αιγαίο και η αν. Μεσόγειος, μετά τις άναρθρες εθνικιστικές κραυγές για τη Βόρεια Μακεδονία.
Την ώρα που φυλακίζονται 14χρονοι επειδή συμμετείχαν στο μαθητικό συλλαλητήριο.
Την ώρα που ξυλοκοπούνται πεντάχρονα παιδάκια και πετιούνται στο δρόμο οικογένειες από αλληλέγγυες δομές.
Την ώρα που ενισχύονται οι καναλάρχεςμε επιπλέον 2 εκατ. ευρώ για να μην φθάνουν όλα αυτά στους πολίτες και αποκαλύπτονται τα «σκονάκια» του κυβερνητικού αρχισυντάκτη προς τα φίλια μέσα.
Την ώρα που ενισχύονται με δημόσιο χρήμα κανάλια που προβάλλουν αρνητές του κορονοϊού και της μάσκας….

Αλλά γιατί στα Πανεπιστήμια;

Διότι δεν πρόκειται για άντρα ανομίας όπως προσπαθούν να περάσουν τα πληρωμένα ΜΜΕ επαναφέροντας την επαίσχυντη θεωρία των δύο άκρων, αλλά για πηγές γνήσιου προβληματισμού, σκέψης και αντίστασης:

Για την ολοένα και μεγαλύτερη περιστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Για την κατάργηση εργασιακών κεκτημένων αιώνων
Για την φτωχοποίηση της κοινωνίας με αλλοπρόσαλλά lockdown
Για την χειραγώγηση της πληροφόρησης μέσω κρατικών διαφημίσεων
Για την αρπαγή της πρώτης κατοικίας προς όφελος των Τραπεζών
Για την ιδιωτικοποίηση της παιδείας
Για την ιδιωτικοποίηση της υγείας

Δείτε ακόμα:  Γ. Τράγκας: Ο covid19 απέδειξε ότι ο Κυριάκος είναι ξένο σώμα στη ΝΔ

Μαθαίνουμε επίσης ότι:
Για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών εν καιρώ πολέμου, όπως μας λένε ότι βρισκόμαστε λόγω κορονοϊού, χρειάζεται να καταβληθεί αντίτιμο στους κλινικάρχες 1600 ευρώ την ημέρα για κάθε μία. Η αύξηση νομοθετήθηκε πρόσφατα….

Ότι ο Άδωνις θα αποκαλεί τον γείτονά μας στα βόρεια σύνορα, Βόρεια Μακεδονία,και θα υπερψηφίσει τα μνημόνια συνεργασίας με τον Ζάεφ, όταν ο Σαμαράς θα ασθενεί στο σπίτι του.

Ότι τις προάλλες στην Κηφισιά σε βιτρίνα μια τσάντα 20 ευρώ!!! Μα 20 ευρώ μια τσάντα στην Κηφισιά; Τι κατρακύλα myGod, που θα έλεγε και μια ψυχή(άσχετο αλλά καλό)

Ότι οι υπάλληλοι στο παλάτι της Ελισάβετ «επαναστάτησα»… (πάλι άσχετο αλλά μου άρεσε)

Κι όλα αυτά χωρίς καν να βολτάρουμε στον Μεγάλο Περίπατο πριν τον καταργήσει το ΣτΕ, και πριν ανακαλύψουν κάτι ύποπτα δεντρύλλια στις μεγάλες γλάστρες του κ. Δημάρχου.
Τα ύστερα του κόσμου….

Παναγιώτης Ι. Δρίβας

Πηγή: Εφημερίδα Polis