Παναγ. Μερτύρης: “Αναλαμβάνω την ευθύνη…”

Αγαπητοί μου συνδημότες και συνδημότισσες… Σε 10 ημέρες γίνεται η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης.

Θα ήθελα με αφορμή αυτό το γεγονός και αφού ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο της νέας σύνθεσης του δημοτικού συμβουλίου , να μιλήσω για τις εκλογές που πέρασαν και να καταγράψω για την ιστορία κάποια γεγονότα. Θα ήθελα εξ αρχής να ξεκαθαρίσω ότι για την παράταξη που έχω την τιμή να ηγούμαι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι απολύτως σεβαστό.

Εξάλλου ένα από τα χαρακτηριστικά αυτής της παράταξης είναι να υπηρετεί την δημοκρατία και τον διάλογο αφού μέσα από αυτά τα στοιχεία δημιουργήθηκε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια όλους αυτούς που τίμησαν την παράταξή μας με την ψήφο τους και μας εμπιστεύτηκαν για άλλη μια φορά υποσχόμενος ότι θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους. Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στην Δημοτική Ενότητα Παλλήνης που μας έδωσε το εκπληκτικό ποσοστό του 49,5%.

Θα ήθελα αρχικά να τονίσω ότι σαν επικεφαλής αυτής της παράταξης αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη της ήττας των εκλογών (εξάλλου αυτή είναι πάντοτε η μοίρα του εκάστοτε επικεφαλή) και αναγνωρίζω και δέχομαι τα όποια λάθη έπραξα στην διάρκεια αυτής της διαδικασίας , αλλά θα ήθελα να γνωρίζετε ότι όλα αυτά έγιναν καλοπροαίρετα χωρίς ίχνος σκοπιμότητας και εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων. Δεν ενέδωσα ποτέ σε εκβιασμούς και μοιράσματα θέσεων , δεν έταξα σε κανέναν τίποτα και βέβαια αυτό το πλήρωσα. Μάλιστα από κάποιους συκοφάντες ακούστηκε ότι μου πρότειναν να μπει κάποιος άλλος επικεφαλής και εγώ δεν δέχτηκα, γεγονός βέβαια που δεν υπήρξε ποτέ.

Το παράδοξο για την Δ.Ε Παλλήνης είναι ότι στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα , έπαιξαν τον ρόλο των διασπαστών της παράταξής μας και στην συνέχεια στήριζαν αποκλειστικά τις αποφάσεις του κ.Ζούτσου για προσωπικό τους και μόνον όφελος ( τα επονομαζόμενα και ως ρουσφετάκια στην πολιτική) και αυτό βέβαια δεν το λέω εγώ αλλά το δείχνουν οι πράξεις.

Επί 5 συναπτά έτη οι εκλεγμένοι με τον κ.Μπάκα κ.Σμυρλιάδης και κ.Μπουλμπασάκος ψήφιζαν όλες τις αποφάσεις της διοίκησης Ζούτσου χωρίς να ασκούν καμία κριτική και χωρίς να παίρνουν κάποια θέση στα δημοτικά συμβούλια, και αυτό βέβαια μπορείτε να το διαπιστώσετε από τα πρακτικά του ΔΣ.

Ο μέν κ.Μπουλμπασάκος στο τέλος κατέβηκε υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ.Ζούτσου , ο δε κ.Σμυρλιάδης προτίμησε να κατέβει υποψήφιος με τον συνδυασμό της κ.Μακρή μαζί με τον κ.Κωνσταντα και με τα γνωστά αποτελέσματα που αποδεικνύουν τι τελικά ;

Η κ.Ραχήλ Μακρή αν και προερχόμενη από την Γέρακα δεν απέσπασε κανένα ποσοστό από την συγκεκριμένη Δ.Ε από τον κ.Ζούτσο αλλά αντίθετα η παράταξή της το μεγαλύτερο ποσοστό το απέσπασε από την Δ.Ε. Παλλήνης για αυτό και η ίδια εξελέγει δημοτική σύμβουλος Παλλήνης.

Επίσης η ίδια προέτρεψε τους υποψηφίους της παράταξής της την δεύτερη Κυριακή να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω δημόσια τον κ.Καρκούλια και τον κ.Μήλα οι οποίοι τήρησαν τον λόγο τους και την δεύτερη Κυριακή στήριξαν ανοιχτά την παράταξή μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να δηλώσω ότι είμαι περήφανος για τα νέα παιδιάς που συνέθεσαν αυτή την παράταξη τόσο αυτά που εξελέγησαν όσο και αυτά που συμμετείχαν σε αυτή την διαδικασία διότι θα φέρουν στο ΔΣ και κατ’ επέκταση στον δήμο μας νέες ιδέες και είμαι σίγουρος ότι για άλλη μία φορά θα αναβαθμίσουμε την σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου γιατί έχουν λόγο, άποψη και μέλλον στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Παναγιώτης Μερτύρης