Ραφήνα: Εξελίξεις για τον “κομμένο” δρόμο στην Καλλιτεχνούπολη – Τι απάντησε ο στρατός για την γέφυρα Bailey

Στο επίκεντρο των τοπικών εξελίξεων βρίσκονται δύο κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Καλλιτεχνούπολης, μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν από την κακοκαιρία Erminio


Πράσινο φως για τη γέφυρα Bailey

Θετική είναι η ανταπόκριση του Στρατού σχετικά με την τοποθέτηση της γέφυρας Bailey. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Συνεταιρισμού ΟΣΚΕ, απαιτούνται λίγες επιπλέον ημέρες για την ολοκλήρωση της μελέτης αντιστήριξης των πρανών στα σημεία έδρασης της γέφυρας. Ο Συνεταιρισμός παραμένει σε καθημερινή επαφή για το θέμα, αναμένοντας την τελική ενημέρωση από τη δημοτική αρχή.

Πιο σύνθετα εμφανίζονται τα πράγματα για την οδό Ευβοίας. Η αρμόδια υπηρεσία ενημέρωσε τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου ότι η μονοδρόμηση έως τη συμβολή με τη Λ. Μαραθώνος δεν μπορεί να προχωρήσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Για την υλοποίησή της απαιτούνται:

Πλήρης κυκλοφοριακή μελέτη.

Εγκρίσεις από Περιφέρεια, ΟΑΣΑ, Δήμο και Τροχαία.

Αφαίρεση της νησίδας και του μεσαίου φαναριού στη συμβολή.

Συνολική επισκευή της οδού μέσω εργολαβιών του Δήμου.

Στις έντονες διαμαρτυρίες του ΟΣΚΕ για την επικινδυνότητα του δρόμου, ο οποίος είναι γεμάτος λακκούβες και χαντάκια, η Δήμαρχος δεσμεύτηκε για άμεσες επισκευές (ασφαλτόστρωση) εντός των επόμενων ημερών, μόλις ληφθεί η έγκριση για την υλοποίηση της μονοδρόμησης. Ο Συνεταιρισμός έχει ήδη ζητήσει τη σχετική επιστολή των υπηρεσιών για να ενημερώσει πλήρως τα μέλη του.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.