Ραφήνα: Ξεκινούν οι εργασίες για το νέο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου – Πότε θα είναι έτοιμο (φωτό)


Ξεκινούν οι εργασίες για το νέο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Ραφήνας.


Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, εγκαταστάθηκε η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο και σε ένα χρόνο θα έχει παραδοθεί ένα ακόμα στολίδι πολιτισμού για τον τόπο μας

Όπως σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το irafina.gr, οι εργασίες περιλαμβάνουν

Προσθήκη εξώστη 50 θέσεων

Χάραξη γραμμής ορατότητας στην υπάρχουσα πλατεία του ισογείου με συνέπεια την υπερύψωση του δαπέδου του ισογείου και τον καθορισμό των βαθμίδων και σταθμών του εξώστη.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Προσοχή! Εκτός λειτουργίας για 2η μέρα, τα φανάρια στη διασταύρωση Χρ. Σμύρνης & Ευβοϊκού (φωτό)

Αλλαγή της φοράς της υπάρχουσας κλίμακας υπογείου- ισογείου έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η πρόσβαση στον εξώστη από το φουαγιέ του ισογείου με την πρόβλεψη αντίστοιχης κλίμακας.

Αλλαγή των διαστάσεων της σκηνής, με στόχο την προσαρμογή του μεγέθους της στη δυναμικότητα του θεάτρου.

Ολοκλήρωση της πλατείας του θεάτρου –δυναμικότητας 185 θέσεων – με προτάσεις όσον αφορά τις επενδύσεις των τοίχων, την ακουστική οροφή, τα καθίσματα , τις βασικές εργασίες στη σκηνή (κυκλόραμα, παρασκήνια, αυλαία, φωτισμό).

Δείτε ακόμα:  Αυτό είναι το εντυπωσιακό σπίτι στη Ραφήνα που βραβεύτηκε ως το πιο πρωτότυπο εξοχικό! (φωτό)

Ακουστική μελέτη του θεάτρου , ισογείου και εξώστη, με την κατάλληλη επιλογή των επενδύσεων και υλικών( δάπεδο μοκέτα, καθίσματα με ειδικό ύφασμα, ψευδοροφή θεάτρου από διάτρητη γυψοσανίδα σε μελετημένο και καθορισμένο σχήμα) .

Διαμόρφωση του χώρου του φουαγιέ , με την προσθήκη της κλίμακας ανόδου στον εξώστη και την πρόταση διαμόρφωσης του βεστιαρίου .

Διαμόρφωση του υπόγειου χώρου εκθέσεων και μπαρ, του υποκείμενου του ισόγειου φουαγιέ, με τη συγκεκριμένη χωροθέτηση παρασκευαστηρίου και πάγκου bar.

Μελέτη παθητικής πυροπροστασίας.

Δείτε ακόμα:  Τα ΚΕΠ του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου, εντάσσονται στο myKEPlive

Επανασχεδιασμός των εξωτερικών όψεων του τμήματος του θεάτρου, με στόχο την προσαρμογή του στη σύγχρονη αρχιτεκτονική αισθητική και την ενεργειακή αναβάθμιση του.

Τροποποιήσεις στον άμεσο περιβάλλοντα χώρο, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η πρόσβαση των ΑΜΚ στο θέατρο, η ευκολία στη μεταφορά σκηνικών και θεατρικού εξοπλισμού από το βορεινό τμήμα του περιβάλλοντα και η άμεση πρόσβαση του πνευματικού κέντρου από βορρά , από το κύριο τμήμα του ακαλύπτου χώρου του οικοπέδου με την κατεδάφιση των υφισταμένων κερκίδων.