Δημήτρης Κούτρης : “Καλύτερα να παίζεις και να χάνεις παρά να μην παίζεις καθόλου…”

Στο καφέ του στην πλατεία της Ραφήνας μας υποδέχθηκε ο παίκτης του Αετού Πικερμίου Δημήτρης Κούτρης και μας μίλησε για την καριέρα του, για την προσπάθεια του με το μαγαζί του αλλά και για την οικογένεια του…

Του Στέλιου Ανδρικάκη

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο, έχεις ασχοληθεί με κάτι άλλο και πως ήταν η καριέρα σου μέχρι τώρα;

“Το πρώτο μου δελτίο βγήκε το 1995 σε ηλικία δώδεκα ετών αλλά έπαιζα από τα 6 μου στην Τριγλία Ραφήνας όπου και έμεινα μέχρι το 2011.”

Από την ομάδα έφυγα με τις καλύτερες σχέσεις, διατηρώ ακόμα επαφές με τα παιδιά που παίζαμε μαζί αλλά και με μέλη της διοίκησης, απλά είχε κλείσει ο κύκλος μου και η ομάδα έψαχνε κάτι καλύτερο στην θέση μου επειδή ήθελε να πρωταγωνιστήσει σε μεγαλύτερες κατηγορίες.”

Στην συνέχεια πήγα στην ομάδα του Θησέα της Νέας Μάκρης, μετά στο Γραμματικό όπου πήραμε την άνοδο από την Γ´στην Β´ Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α, όπου το κλίμα ήταν καταπληκτικό και με πολλά από παιδιά ακόμα και σήμερα είμαι πολύ καλός φίλος.” Την χρονιά 13-14 λόγω του νέου επαγγελματικού ξεκινήματος αφού άνοιξα ένα καφέ στην πλατεία της Ραφήνας και επειδή έγινα πατέρας έμεινα εκτός ποδοσφαίρου και εκεί κατάλαβα πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός στην ζωή μου, η επαφή με τους συμπαίκτες και όλη η διαδικασία.

Έτσι αφού τα πράγματα μπήκαν σε μία σειρά την επόμενη χρονιά αποφάσισα να ξεκινήσω ξανά και έτσι πήγα στο Γραμματικό όμως οι υποχρεώσεις δεν με άφηναν να πηγαίνω στις προπονήσεις και τον Γενάρη γύρισα στην Ραφήνα και στον Αετό Πικερμίου. Έπαιξα και μπάσκετ σε μικρότερη ηλικία και να σου πω την αλήθεια όλοι έλεγαν ότι είμαι καλύτερος σε αυτό.(γέλια)

koutris3

Πρωταθλητής…

Υπήρχαν οι ευκαιρίες να παίξεις σε μεγαλύτερη ομάδα σε καλύτερη κατηγορία και αν ναι γιατί δεν έγινε;

“Για μεγαλύτερη κατηγορία όχι αλλά υπήρχε πρόταση να πάω στην Αγία Παρασκευή σε μικρότερη ηλικία όμως δεν έβλεπα το ποδόσφαιρο επαγγελματικά και δεν ήθελα να φύγω από την Τριγλιά γιατί την αγαπούσα και ακόμα και σήμερα είναι η ομάδα της καρδίας μου. Ακόμα και φέτος όμως είχα πρόταση να παίξω σε μεγαλύτερη κατηγορία στην ομάδα της Λούτσας αλλά λόγο δουλειάς και οικογένειας δεν ήθελα να φύγω από την Ραφήνα.”

koutris2

Με το πρωτάθλημα που κατέκτησε με την Τριγλία 2010-2011…

Στην παρούσα φάση η ομάδα σου σε τι κατάσταση βρίσκεται; Είδαμε αλλαγές σε προπονητές, υπήρχαν θέματα;

Δεν υπήρχαν θέματα, η ομάδα είχε στόχο την άνοδο αλλά δεν την ευνόησαν κάποια αποτελέσματα και επειδή δεν μπορείς να αλλάξεις την ομάδα μέσα στην χρονιά, αναγκαστικά την πληρώνει ο προπονητής. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι καλό αλλά δεν μας βγήκαν αυτά που θέλαμε. Η διοίκηση είναι κοντά στην ομάδα και οι προπονητές κάνουν καλά την δουλειά τους αλλά το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που δεν πάει όπως ακριβώς το υπολογίζεις.

koutris4

Με την φανέλα του Αετού…

Πως συνδυάζεις την δουλειά αφού διατηρείς ένα μαγαζί, μαζί με το ποδόσφαιρο αλλά βεβαίως και την οικογένεια;

Όταν αγαπάς κάτι πολύ μπορείς να το συνδιάζεις, κόβεις κάτι από εδώ κάτι από εκεί αλλά στο τέλος την πληρώνει πάντα η οικογένεια. Υπάρχει βεβαίως κατανόηση και βοήθεια. Προσωπικά δεν μπορώ φανταστώ την ζωή μου μακριά από τον αθλητισμό. Ακόμα και αφότου σταματήσω το ποδόσφαιρο θα ήθελα να μείνω κοντά.

Ποιες είναι οι καταστάσεις που εσείς έχετε βιώσει στα ερασιτεχνικά γήπεδα, τι πρέπει να αλλάξει για να γίνουν καλύτερα τα πράγματα;

“Πιστεύω ότι είναι θέμα οργάνωσης, πιο σωστής διαχείρισης από τις ομάδες, πρέπει οι υπεύθυνοι να έχουν εμπειρία,όχι μόνο όσοι ασχολούνται με το αγωνιστικό κομμάτι αλλά και οι παράγοντες, εκείνοι που είναι στις υπεύθυνες θέσεις θα ήταν καλό να κάνουν κάποια σεμινάρια για να γνωρίσουν ακριβώς αυτό με το οποίο ασχολούνται.
Αν καταφέρουν να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο και να μην έχουν ως αυτοσκοπό την νίκη τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα και θα δούμε διαφορετικά πράγματα, διαφορετικές καταστάσεις , καλύτερες συνθήκες. Το παν είναι να βρεθούν άνθρωποι που να το αγαπούν.”

Σαν ιδιοκτήτης καφετέριας στην Ραφήνα εκτός από ποδοσφαιριστής είσαι και επιχειρηματίας, πες να λίγα λόγια το μαγαζί σου;

“Το μαγαζί ήταν μια επιθυμία που έγινε πραγματικότητα με πολλές θυσίες και κόπο εν μέσω κρίσης. Αποφάσισα να κάνω αυτή την προσπάθεια επειδή ήξερα την δουλειά
και πήρα αυτό το ρίσκο και αν αναλογιστείς τις εποχές είμαι ευχαριστημένος με την πορεία του μαγαζιού.”

Για την οικογένεια σου; Είσαι και “φρέσκος” μπαμπάς; Πες μας λίγα πράγματα γι αυτό το κομμάτι της ζωής σου.

“Πολύ ωραίο συναίσθημα, ειδικά από την στιγμή που μπαίνει το παιδί στην ζωή σου ξέρεις πλέον για ποιον τρέχεις, για ποιον παλεύεις τα πράγματα, για ποιον ξυπνάς το πρωί.
Είναι πολύ μεγάλο δώρο. Και “μεταφράζεται” η σχέση του ζευγαριού σε κάτι διαφορετικό.”

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.