Σίσσυ Κατσούδα: Δεν με εκφράζει η συγκρουσιακή αντίληψη στα Δημοτικά δρώμενα

Αντί προλόγου παραθέτουμε το βιογραφικό της κ. Σωτηρίας (Σίσσυ) Κατσούδα, Δημοτικής Σύμβουλου Ραφήνας-Πικερμίου, με την επισήμανση ότι η παρουσία και συμπεριφορά της, από την πρώτη ημέρα, κοσμεί τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Αταλάντη και κατοικεί στο Πικέρμι. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργαζόμενη ταυτόχρονα στον τομέα της δημοσιογραφίας, και διαφήμισης. Εργάστηκε επί 10 έτη ως μάχιμη Δικηγόρος Αθηνών και κατόπιν εξετάσεων έγινε Συμβολαιογράφος από το 1999 με έδρα την Παλλήνη. Ασχολήθηκε ενεργά με την επίλυση των προβλημάτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πρωτοστάτησε στη διαδικασία απαλλοτρίωσης κι αδειοδότησης των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του δημοτικού σχολείου, νηπιαγωγείου και γυμνασίου και στην αδελφοποίηση του Δημοτικού Σχολείου με το Πανεπιστήμιο της Β. Καρολίνας των ΗΠΑ. Είναι ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, του Φιλοζωικού Συλλόγου ΠΗΓΑΣΟΣ, ενώ ως ενεργό επίσης μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικερμίου, συνέβαλε στην πολιτιστική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Προσφάτως με πλήθος γυναικών της Ραφήνας και του Πικερμίου, αλλά και της ευρύτερης Αττικής, ίδρυσε το Σύλλογο Γυναικών ΙΩΝΙΔΕΣ.

Είναι παντρεμένη με τον Κυριάκο Κόκκινο, Δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω (Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων και Πρόεδρο της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ) και μητέρα τεσσάρων παιδιών.

 

Τι σας έκανε να εμπλακείτε με τα δημοτικά πράγματα και μάλιστα σε υψηλό βαθμό;

Moυ προτάθηκε στις περασμένες εκλογές –μάλιστα ενάμιση μόλις μήνα πριν- η συμπαράστασή μου στον συνδυασμό «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ». Η άρνηση ήταν η πρώτη μου αντίδραση, όχι γιατί αδιαφορούσα για τα κοινά, αλλά γιατί οι ανάγκες της οικογένειάς μας, αλλά και οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις ήταν πολύ απαιτητικές. Τελικά το αποφάσισα, αναλογιζόμενη ότι θα μπορούσε η ενασχόλησή μου αυτή να αποτελεί μέσο μεγαλύτερης προσφοράς στον τόπο μου.

Έχετε πολιτική προϊστορία;

Με την έννοια των «κομματικών δρώμενων», όχι, αλλά με την έννοια της αριστοτελικής ιδιότητας του ενεργού πολίτη και με την έννοια της κοινωνικής συμμετοχής ασφαλώς και έχω και ιστορία και προϊστορία!

Το ενδιαφέρον μου, για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, είχε εκδηλωθεί από τον πρώτο καιρό, που επιλέξαμε το Πικέρμι και την ευρύτερη περιοχή του, ως κατοικία μας και ως τόπο, που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Ετσι λοιπόν είμαι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικερμίου το ΔΕΙΝΟΘΗΡΙΟ, ιδίως την περίοδο που πρόεδρός του ήταν ο σύζυγός μου, του Φιλοζωικού ο ΠΗΓΑΣΟΣ, ενώ διετέλεσα μέλος των συλλόγων γονέων όλων των βαθμίδων και επί πολλά χρόνια ήμουν Πρόεδρος των ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου. Οι ιδιότητές μου αυτές συνδέονται με πολλά έργα και δράσεις, που δεν μπορούν να αποτυπωθούν στη διάρκεια μιας συνέντευξης, αλλά οι κάτοικοι του Πικερμίου και της Ραφήνας και κυρίως τα παιδιά τις γνωρίζουν.

Γιατί επιλέξατε το συνδυασμό του κ. Αδαμόπουλου;

Ήταν ο μόνος που μου το ζήτησε και υπήρξε και είναι φίλος και πολύτιμος συνεργάτης μου ως Πρόεδρος της κοινότητας Πικερμίου, κατά την περίοδο, που κι εγώ είχα τις ανωτέρω ιδιότητες και δράσεις στα πλαίσια ενίσχυσης των σχολείων της περιοχής μας. Η σχέση μας αυτή υπήρξε πολύ αρμονική και παραγωγική, αφού μιλάμε για μια κοινότητα με τεράστιες ελλείψεις.

Ο κ. Αδαμόπουλος, επί έτη πολλά, είχε αποδείξει σε όλους μας, την προσφορά του στο Πικέρμι, δίνοντας λύσεις σε προβλήματα, με επιβάρυνση ακόμη και της οικογενείας του. Επί παραδείγματι, δεν ξεχνώ, όταν δεν βρίσκαμε κατάλληλο χώρο να μισθωθεί για νηπιαγωγείο, σύμφωνα με τους όρους που έθετε η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ότι προσέφερε το σπίτι του, για την στέγασή του, αλλά και τα λειτουργικά του έξοδα, συνεχίζοντας την παροχή και επί θητείας Χριστόπουλου και μέχρι την μεταφορά του Νηπιαγωγείου στο συγκρότημα της οδού Κοντοράβδη.

Δεν γνωρίζω, κάποιον άλλο, που να έχει προσφέρει τόσα για το κοινό καλό και μάλιστα να έχει συκοφαντηθεί με τέτοιον τρόπο… Σίγουρα θα υπάρχουν… Εγώ όμως, δεν γνωρίζω. Επειδή για μένα, η συμμετοχή στη κοινά σημαίνει προσφορά, με την έννοια του εθελοντισμού και όχι των θέσεων, των ιδιοτήτων, αλλά και των ωφελημάτων, που συνδέονται με αυτά και της ιδιοτέλειας, αποδέχθηκα το αίτημά του να συμμετάσχω στο συνδυασμό του και συμπορεύθηκα.

Τώρα που στο συνδυασμό άλλαξε ο επικεφαλής, σας εκφράζει το ίδιο;

Προσωπικά τιμώ το ρόλο, που οι συμπολίτες μας, μου έταξαν, συνεπώς θα παραμείνω στη θέση μου για όλο το διάστημα της θητείας μου, όπως δεσμεύθηκα κατά την όρκισή μου.

Ο επικεφαλής ηγείται με την προϋπόθεση ότι το όραμά του είναι κοινό και για τους συμμετέχοντες.

Ο Δαμιανός Φαφούτης που είναι πλέον, ο επικεφαλής του συνδυασμού μας «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ», πριν λάβει αυτή τη θέση, ήταν μέλος μιας ομάδας που είχε κοινό στόχο και όραμα και είναι ένας άνθρωπος με βαθιά γνώση και εμπειρία περί των αυτοδιοικητικών, με δεδομένο ότι έχει θητεύσει επί 16 έτη, τόσο ως απλό μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και σε θέσεις με πολλές αρμοδιότητες.

Για μένα όμως σημαντικό ρόλο παίζει το ήθος του ανθρώπου και πώς αυτό εκδηλώνεται με πράξεις. Γνωρίζοντας λοιπόν τον κ. Φαφούτη, ως άνθρωπο αλλά και βλέποντας την πορεία του, στα έδρανα της αντιπολίτευσης, τα οποία μοιραζόμαστε τα τελευταία χρόνια, μπορώ να εκφράσω την θετική άποψή μου, για την ευγένεια, το ήθος, την μαχητικότητα της διεκδίκησης, πάντα όμως με διάθεση προσφοράς, την ποιότητα του χαρακτήρα του, αλλά κυρίως την βαθιά αγάπη του για τον τόπο μας.

Στα τέσσερα σχεδόν χρόνια θητεία σας ήσασταν μια από τις ηρεμότερες παρουσίες στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Τελευταία, ας μου επιτραπεί η έκφραση, «ξεσπαθώσατε». Η αλλαγή της στάσης σε τι οφείλεται; Στην αλλαγή αρχηγού, ή στο πλησίασμα των εκλογών;

Πριν τρεισήμισι χρόνια, όταν έκατσα σε αυτά τα έδρανα και μάλιστα στο ρόλο της αντιπολίτευσης, ξεκαθάρισα, ότι επιθυμώ ο στόχος και ο λόγος μου να μην είναι στείρα αντιπολιτευτικός, αλλά συμμετοχικός και δημιουργικός. Πέραν του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετείχα ενεργά και με προτάσεις σε επιτροπές και ήμουν μέλος των ΔΣ του ΔΟΠΑΠ επί προεδρίας κ. Γ. Δουβίτσα και του Φίλιππου Καβουνίδη επί προεδρίας κ. Γ. Χαχολάκη.

Από όποια θέση κι αν βρίσκεται κάποιος, κατά την άποψή μου, οφείλει να προσφέρει, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια, που μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα για τους συμπολίτες μας υπό την προϋπόθεση ότι είναι μέσω διαφανούς και σύννομης διαδικασίας.

Προσωπικά, επιλέγω την ευγένεια και την ευθύτητα στην συμπεριφορά μου και δεν θίγω ή προσβάλλω, μειώνοντας τους ανθρώπους, σεβόμενη τις επιλογές τους. Αδυνατώ όμως να δεχτώ το ψέμα, την λοιδορία , τη συκοφαντία και τις πονηρές , υπόγειες και παράνομες συμπεριφορές και μάλιστα κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας. Όταν διαπιστώνω τέτοιες πράξεις, είτε εις βάρος μου, είτε εις βάρος άλλων και δη μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδρώ και θεωρώ απόλυτα δικαιολογημένα.

Άρα δεν υπάρχει καμμία διαφοροποίηση στη στάση μου, σε σχέση με το πριν και το τώρα, απλά τώρα δημιουργήθηκαν εκείνα τα ζητήματα, που απαιτούσαν διαφορετική αντιμετώπιση και στάση από πλευράς μου.

Ποιες είναι οι αναγκαίες προτεραιότητες σε έργα του Πικερμίου;

Για να γίνουν αντιληπτοί από τους αναγνώστες σας να μου επιτρέψετε να τους χωρίσω σε τομείς…

ΣΧΕΔΙΟ – ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ: Το Πικέρμι – πλην των Οικισμών της Διώνης και του Ντραφίου- κουβαλά τον χαρακτήρα του Οικισμού του προϋφισταμένου του 1923… Οικοδομήθηκε εξελισσόμενο, με τρόπο ώστε να μην υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι. Ακόμα και η πλατεία μας δεν ήταν προορισμένη προς τούτο, αλλά αγοράστηκε για να καλύψει τις ανάγκες. Δεν είχαμε σχολεία, που μόνον με απαλλοτρίωση έγιναν και αφού δεν υπάρχει σχέδιο πόλης δεν αντιμετωπίζεται η δυσκολία προσπέλασης σ’ αυτά… Πρόβλημα των οχημάτων, πρόβλημα και των περιοίκων. Γιατί δεν μισθώνεται χώρος πάρκινγκ προς εξυπηρέτηση των κατοίκων;

Τα σχολεία ήδη, δεν αρκούν, με την αύξηση του πληθυσμού, κάτι που το λέγαμε από το 2001, όταν κηρύχθηκε η απαλλοτρίωση των ακινήτων της Κοντοράβδη. Το 2005 ζητάγαμε την επέκταση της απαλλοτρίωσης για την δημιουργία τότε και Λυκείου στην υπόλοιπη έκταση των 2,5 στρεμμάτων, πέραν από αυτήν, που είχε ήδη απαλλοτριωθεί. Κάποιοι τότε, κοντόφθαλμα φερόμενοι, παρά τη δική μου έντονη προσπάθεια να τους παρουσιάσω το μελλοντικό πρόβλημα, που σήμερα ζούμε, αρνήθηκαν και σήμερα έχουμε για Λύκειο, κτίσμα, που δεν πληροί τις προϋποθέσεις για σχολείο, χωρίς χώρους αθλοπαιδιών, μόνωσης, ορθής μελέτης θέρμανσης.

Ο οικισμός της Διώνης και ιδίως η περιοχή του πρώην Αγίου Σπυρίδωνα –Αιολίδας είναι πολύπαθη. Ελπίζουμε ότι με την απόφαση που ελήφθη πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνουν πράξη τα λόγια και οι ελπίδες ετών… Αλλαγή χαρακτηρισμού στα κοινόχρηστα κομμάτια αυτών των οικισμών, οι οποίοι είχαν ενταχθεί στο σχέδιο ως παραθεριστικοί, μη προβλέποντας χώρους σχολείων, ώστε να δημιουργηθούν και εκεί σχολεία για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων.

ΑΙΘΟΥΣΕΣ: Δημιουργία δημοτικού χώρου ως παραρτήματος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας, στο χώρο του παλιού 1ου δημοτικού, που ρημάζει, περιμένοντας να ανεγερθεί ο βρεφονηπιακός σταθμός γιατί δεν προβλέπεται και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με αυτοτελή πρόσβαση;

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ: Δρόμοι, ονοματοδοσία δρόμων στα «ορεινά», σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, ΚΕΛ, λακκούβες , χόρτα , ηλεκτροφωτισμός , όσα δηλαδή κάνουν την καθημερινότητά μας δύσκολη. Όταν πηγαίνω προς Ντράφι κάνω πάντα της προσευχή μου σ’ αυτόν τον ελικοειδή δρόμο με την τόση κίνηση και τον ελλιπή φωτισμό.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ: Οι κάτοικοί μας και ιδίως οι νεαρότεροι και γηραιότεροι, που δεν έχουν δικά τους μεταφορικά μέσα, επιζητούν τακτική συγκοινωνία γιατί δυστυχώς είναι απομονωμένοι…

ΛΕΩΦ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ: Είναι δυστύχημα που μια λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας διασχίζει τον οικισμό του Πικερμίου διαχωρίζοντάς τον… Τρία μόνον σημεία διάβασης πεζών για τόσους κατοίκους… διέλευση των οχημάτων με υπερβολική ταχύτητα , ανυπαρξία πεζογεφυρών, δημιουργούν συνθήκες σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Εξ αιτίας της μορφής των οικοπέδων και του απομακρυσμένου των περιοχών μας είμαστε στο ληστρικό έλεος των κακοποιών.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Το Πικέρμι αργοπεθαίνει από πλευράς εμπορικής. Ποιόν δρόμο ανάπτυξης και προβολής μπορούμε να επιλέξουμε, αν όχι τα Παλαιοντολογικά Ευρήματα, με την δημιουργία μουσείου και ενός μεγάλου παλαιοντολογικού πάρκου, που θα αναδείξει και το μοναδικό Βαλανάρη έως και τους καταρράκτες του Ντραφιού; Μέχρι τότε όμως γιατί δεν εκμεταλλευόμαστε την Έκθεση που υπάρχει, διαφημίζοντάς την και λειτουργώντας την με τακτικότητα, ώστε να γίνεται γνωστή στον κόσμο…; Θυμίζω την έκπληξη της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας, που δήλωσε άγνοια για κάτι τόσο σπουδαίο και αυτοανακηρύχθηκε πρέσβειρα αυτού.

Θα είστε ξανά υποψήφια δημοτική σύμβουλος, ή έχετε περισσότερες βλέψεις;

Δεν πιστεύω ότι βοηθά σε τίποτα μία τόσο πρόωρη συζήτηση για το θέμα των επόμενων εκλογών. Πιστεύω ότι χρειάζεται επικέντρωση στο τώρα και στις ανάγκες του.

Προ καιρού είχε ακουστεί ότι καλοβλέπατε την ένταξη σας στην παράταξη του νυν δημάρχου. Μάλιστα δε, ο κ. Μπουρνούς, είχε δηλώσει σε κύκλους του ότι είστε καλοδεχούμενη. Ισχύει αυτή η “μεταγραφική” πιθανότητα;

Σχολιάζω μόνον λόγια ή πράξεις μου κι αυτό προς διασαφήνιση. Ουδέποτε έχω τοποθετηθεί λοιπόν, για κάτι τέτοιο και επίσης δεν έχω ακούσει κάτι σχετικό από τρίτους. Συνεπώς, εξ όσων εγώ γνωρίζω, δεν υπήρξε ποτέ θέμα «μεταγραφής» που να με αφορά.

Έχετε βλέψεις, φυσικά αν εκλεγεί ο συνδυασμός σας και εσείς, για κάτι πιο υπεύθυνο εκτός από την παραμονή σας στα έδρανα της απλής συμβούλου.

Η ερώτηση αυτή προϋποθέτει την μελλοντική ενασχόλησή μου. Παρ΄ όλα αυτά, με γνώμονα την δημιουργική συμμετοχή, είναι σημαντική η δυνατότητα παραγωγής έργου, όχι για την άσκηση εξουσίας, την όποια θέση ή την προβολή, αλλά για την ενεργή προσφορά και με βάση αυτά τα κριτήρια, θα αποφασίσω όταν έρθει η ώρα

Πως κρίνετε τη σημερινή δημοτική Αρχή και την εναλλαγή εξουσίας;

Στο πρώτο μισό της θητείας του Δημάρχου κ .Βασίλη Πιστικίδη, προσωπικά, μάθαινα διαδικασίες, ανθρώπους, πράγματα και καταστάσεις. Καταθέτω δε την εμπειρία μου, ότι ο τότε Δήμαρχος με πραότητα και ευγένεια, χειριζόταν τα θέματα, που ανέκυπταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, επιδεικνύοντας θεσμικό σεβασμό και ασκώντας με διάκριση την εξουσία, που του έδινε η θέση του, γι’ αυτό και ποτέ δεν είχαμε ζητήματα παρά το γεγονός ότι κατείχα αντιπολιτευτική θέση. Η εναλλαγή της εξουσίας ήταν δική τους επιλογή, που δεσμεύει και τους δύο, ως προς τον τρόπο διοίκησης, αλλά και την ποιότητα του έργου τους. Δεν αναιρώ τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και τις ενισχύω, όπου πιστεύω, ότι είναι για το καλό του τόπου, ψηφίζοντας θετικά, όμως οι «Άρχοντες» του τόπου, κρίνονται εκ του αποτελέσματος, για την διαφανή και σύννομη παραγωγή έργου, αλλά και για την ποιότητα και το ήθος τους. Σήμερα η αρχική αυτή αίσθηση «ευγένειας» δεν υφίσταται κι έχει αλλάξει με ένα δημοτικό περιβάλλον συγκρούσεων και αυταρχισμού, όπως εγώ και πολλοί άλλοι το προσλαμβάνουμε. Δεν με εκφράζει κάτι τέτοιο.

Το μισό-μισό δημαρχηλίκι το θεωρείτε «καινό δαιμόνιο» προς μίμηση, ή προς αποφυγή;

Προ των εκλογών το θεώρησα «πρωτότυπο» πολιτικό μόρφωμα με μόνο στόχο την νίκη στην εκλογική διαδικασία και την κάλυψη φιλοδοξιών. Κατά την εναλλαγή στο δημαρχιακό θώκο, ομολογώ ότι το σώμα, κλυδωνίστηκε πολλές φορές, παρ΄όλα αυτά, επειδή θεωρώ ότι η θέση του Δημάρχου είναι θεσμική και η έκφραση του κατέχοντος αυτήν, αποτελεί την αποτύπωση της γνώμης της πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδέχομαι το μισό-μισό, αφού έτσι αυτοί συμφώνησαν.

Προσωπικά, έχοντας πλέον την εμπειρία και αυτού, δεν θεωρώ ότι είναι προς μίμηση, αλλά ούτε και το αντίθετο. Ζούμε εποχές, που οι συνεργασίες και η ενότητα, αποτελεί το αναγκαίο επόμενο βήμα, ΠΑΝΤΟΥ! Το πόσο αυτές είναι καλές για τον τόπο και τους ανθρώπους, κρίνεται από την προσωπικότητα των συνεργαζομένων και επομένως δεν είναι «τεχνικό» το ζήτημα, αλλά όπως πάντα ζήτημα ανθρώπων.

Πρωτοστατήσατε στη δημιουργία του γυναικείου Συλλόγου «Ιωνίδες». Τι απαντάτε σε αυτούς που διατυπώνουν την άποψη, ότι ο κύριος σκοπός του Συλλόγου είναι η στήριξη συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης και όχι η φιλανθρωπία;

Η ίδρυση ενός συλλόγου γυναικών στο Πικέρμι δεν είναι καινούρια ιδέα. Ήδη από το 2009 τριάντα γυναίκες είχαν υπογράψει έγγραφο για την δημιουργία του. Τον Οκτώβριο του 2017 επανήλθε η ιδέα υπό ένα άλλο πρίσμα.

Οι ΙΩΝΙΔΕΣ έρχονται να μας βοηθήσουν, διεκδικώντας λίγο χρόνο για μας, για να ξανασκεφτούμε την ύπαρξή μας, να ξεφύγουμε από τη μηχανικότητα της υποχρεωτικής καθημερινότητας, να αναγνωρίσουμε τις ανάγκες μας. Έτσι, αποφασίσαμε, ορίζοντας μια πενταμελή επιτροπή μελών μας, να λειτουργήσουμε το «Περίπτερο της Αγάπης», εκδηλώνοντας έμπρακτα στα πλαίσια του εθελοντισμού, την διάθεση προσφοράς μας, δια της συλλογής και παράδοσης, σε όποιες οικογένειες μαθαίνουμε ότι έχουν ανάγκη, τροφίμων και ρουχισμού, με ότι μέσα έχουμε και μπορούμε στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Προσωπικά δηλώνω περήφανη που συμμετέχω σε αυτή την ομάδα ανθρώπων, που διαθέτουν το χρόνο και την ψυχή τους και θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο κάποιοι να διαβάλουν την προσπάθεια των ΙΩΝΙΔΩΝ αποδίδοντάς τους ταπεινά κίνητρα.

Ο Σύλλογος περιορίζεται στα Πικερμιώτικα όρια, ή σε πλατύτερους ορίζοντες;

Εδρεύει στο Πικέρμι, αυτό όμως δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι τα μέλη του προσδιορίζονται με τοπικά χαρακτηριστικά εντοπιότητας. Ήδη, έχουν δηλώσει την πρόθεση συμμετοχής και είναι μέλη μας, φίλες από διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά και όλης της Ελλάδας και για μας αυτό είναι συγκινητικό. Η γυναίκα είναι ΓΥΝΑΙΚΑ και στο Πικέρμι και στη Ραφήνα, αλλά και στα Πατήσια, τη Γλυφάδα την Κόρινθο ή τη Θεσσαλονίκη….

Κλείνοντας, θα θέλατε να μου πείτε τι δεν σας εκφράζει από την παρούσα διοίκηση του Δήμου, φυσικά και το τι σας εκφράζει;

Δεν με εκφράζει η συγκρουσιακή αντίληψη και η αγενής, η κατάχρηση εξουσίας όσων την κατέλαβαν και την θεωρούν μέσον αυτοεπιβεβαίωσης, η υποτίμηση όσων έχουν διαφορετικές απόψεις και η χρήση εξωθεσμικών μέσων, τύπου βυζαντινής ίντριγκας, αντί για την επίλυση των όποιων ζητημάτων στα θεσμικά όργανα του Δήμου! Είναι απαράδεκτη η τακτική σπίλωσης οιουδήποτε ανθρώπου μέσω ΜΜΕ για λόγους καθαρά πολιτικής επικράτησης και φίμωσής του, ενώ ταυτόχρονα τα θεσμικά όργανα όπως το Δημοτικό Συμβούλιο απαξιώνονται αφού κάθε αντίθετη άποψη αντιμετωπίζεται με λοιδορία και συκοφαντία.

Πάντα όμως επικροτώ κάθε ειλικρινή προσπάθεια προσφοράς την οποία και ενισχύω για το καλό όλων.

Δημήτρης Πνευματικάτος

Πηγή: Εφημερίδα Δημότης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.