Η Ολυμπιονίκης Φανή Ψαθά στο «irafina.gr»: «Ψυχοφθόρος ο πρωταθλητισμός»

u03a6u03b1u03bdu03ae u03a8u03b1u03b8u03ac

Από τον
Θοδωρή Λινάρδο

Oλυμπιονίκης της ελεύθερης πάλης, πρωταθλήτρια Ελλάδος, με λατρεία για το αγώνισμα της, όπως και για το τζούντο, την ρυθμική, μα κυρίως για την οικογένειά της. Όλος αυτός ο συνδυασμός αφορά την 39χρονη σήμερα Φανή Ψαθά, με καταγωγή από τα Ψαχνά Ευβοίας, αλλά που νιώθει πιο Ραφηνιώτισσα από ποτέ, καθώς είναι μαζί με τον σύζυγό της και παγκόσμιο πρωταθλητή της ελληνορωμαϊκής, Βασίλη Κολλάρο, μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής. 

psatha1

Μαζί τους και το παιδάκι τους, για χάρη του οποίου η Φανή την τελευταία τετραετία έκανε λίγο πιο πέρα σε ό,τι αφορά την απόλυτα ενεργή συνέχιση της γεμάτης αθλητικής καριέρας της:

«Υπήρξε μία συζήτηση με τους Ομοσπονδιακούς τεχνικούς, ώστε να προετοιμαστώ για τους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016, αλλά νομίζω πως έχω ήδη ανοίξει τον δρόμο και σε νεότερους αθλητές. Ο πρωταθλητισμός είναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρος, ειδικά αν τον ακολουθείς από την ηλικία των τριών ετών», μάς είπε η ίδια σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα μας.

PSATHA

 

Φυσικά, πέραν όλων των διακρίσεων που είχε από μικρή, με ό,τι κι αν ασχολήθηκε, ακόμη και σε θέματα πανεπιστημιακών και μεταπτυχιακών σπουδών (και στο εξωτερικό), η Φανή ξέρει πώς να στέκεται στο πλευρό του συνανθρώπου.

Μέσω μάλιστα κινήσεων που γίνονται από τον παλαιστικό σύλλογο της περιοχής (Ραφήνας-Πικερμίου), όπου και εργάζεται μαζί με τον σύζυγό της, διοργανώνονται εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος και κοινωνικού χαρακτήρα:

«Είναι σημαντικό για μας να βοηθάμε, όπως και όσο μπορούμε στις δυσκολίες. Με επισκέψεις, με το να μαζεύουμε τρόφιμα και ρούχα, χρήματα και πολλή αγάπη για όσους το έχουν ανάγκη», πρόσθεσε.

PSATHA2

Εμείς, να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως ο σύλλογος όπου δραστηριοποιείται η Φανή στεγάζει πολλά παιδιά, που ασχολούνται με ολυμπιακά αθλήματα.

«Ο χώρος των προπονήσεων είναι μικρός, αλλά και θαυματουργός, θα έλεγα. Δεν έχει τις διαστάσεις άλλων κλειστών, αλλά η δουλειά μας, πιστεύω φέρνει αποτελέσματα, βλέποντας πολλές επιτυχίες σε πανελλήνιο επίπεδο, αλλά και στο εξωτερικό. Φιλοδοξούμε, ωστόσο, σύντομα να μεταφερθούμε σε ένα νέο χώρο στην Πεντέλη, όπου τα πράγματα θα είναι πιο σύγχρονα και απλά και οι συνθήκες ακόμη πιο λειτουργικές. Για την ώρα, στεγαζόμαστε, σε συνεργασία με τον δήμο, στους παιδικούς σταθμούς της περιοχής μας. Αγόρια και κορίτσια, όλων των ηλικιών, καλλιεργούν σώμα και πνεύμα, μαθαίνουν αρχές και αξίες του αθλητισμού, ενώ ακόμη και οι γονείς τους, έχουν την δυνατότητα να γυμναστούν, χωρίς όργανα και να νιώσουν πιο απελευθερωμένοι, με τακτική ενδυνάμωσης και άσκησης. Οι συνδρομές είναι μικρές και θεωρώ πως αξίζει τον κόπο για μικρούς και μεγάλους, με καθημερινά προγράμματα και νέες μεθόδους».

psatha3

Και ιδού, επιπροσθέτως, μερικές από τις δραστηριότητες του συλλόγου, με πρωτοβουλίες της Φανής και των συνεργατών της.

«Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ» 2013-14 – Συνοδοί αθλητές σε άτομα με νοητική υστέρηση σε συμβολικό αγώνα δρόμου 80 μ. , Ακρόπολη.

Διοργάνωση Δρόμου Μητέρας, Ραφήνα 2012-13-14 αγώνας δρόμου παιδιών & ενηλίκων, 1500 μέτρων .

Διοργάνωση Γυμναστράδας Ραφήνας 2011-12-13-14, ρυθμική γυμναστική με συμμετοχή ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Καθαρισμός ακτών της ευρύτερης περιοχής και συμμετοχή για τρίτη φορά στο «Let’s do it Greece»

Δενδροφύτευση Πεντέλης ή άλλων περιοχών.

Πραγματοποίηση camp ελληνορωμαϊκής, ελευθέρας & γυναικείας πάλης σε παιδικές κατασκηνώσεις της περιοχής.

Αδελφοποίηση συλλόγου μας με άλλον του ίδιου αθλήματος του εξωτερικού –Niedernberg Germany (2011) ή εσωτερικού και παράλληλα προσπάθεια αδελφοποίησης και των δυο Δήμων, παρουσίαση πρωτοκόλλου.

Πραγματοποίηση φιλικού Τουρνουά στη Ραφήνα στη μνήμη ή αφιερωμένο σε κάποιο τοπικό αρχαίο ή σύγχρονο ήρωα, αθλητή, συγγραφέα, δάσκαλο, γυμναστή, πολιτικό κ.τ.λ.

Συμμετοχή στον Κλασικό Μαραθώνιο του 2010-11-12-13-14 σαν εθελοντές ή αθλητές στον αγώνα των 800 μέτρων μαθητών με παράλληλη πραγματοποίηση εκδηλώσεων ιστορικού περιεχομένου και προσπάθεια θεσμοθέτησης ημερίδας με θέμα τον αθλητισμό.

Συμμετοχή στο Ladies Run 2013-14 σαν αθλητές στον αγώνα.

Συμμετοχή στην 11η 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

 

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18.00 Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ
Ο Παλαιστικός Σύλλογος Ραφήνας – Πικερμίου σήμερα (Πέμπτη 22 Ιανουαρίου) το απόγευμα στις18.00 κόβει την πίτα του στο Café Restaurant La Sera. Στην εκδήλωση θα απονεμηθούν οι βεβαιώσεις επιτυχίας ατις αθλήτριες της Ρυθμικής για τις εξετάσεις του έτους 2015.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.