Μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Δέσποινα Μπάτρη: Ή ΟΛΟΙ Ή ΚΑΝΕΙΣ
Από τη Μακρόνησο μέχρι την Ουρουγουάη κι από το Παντζάμπ του Πακιστάν έως τη βόρεια Αλβανία και το Ερεβάν της Αρμενίας, πέντε άνθρωποι που βρίσκονται αντιμέτωποι με το δίλημμα της θυσίας για χάρη του άλλου: Ένας έλληνας κυνηγός και η κόρη του που μόλις έχει γεννήσει. Μια αλβανίδα αγρότισσα και ο άντρας που ερωτεύτηκε.

Ένας αρμένιος παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης και ένας υποψήφιος αυτόχειρας. Πέντε πάμφτωχες πακιστανές μεγαλοκοπέλες κι η προίκα που δώσανε στη μικρότερη για να παντρευτεί. Ένας γερμανός καπετάνιος και η χαροκαμένη μάνα ενός ναύτη.
Πέντε ζευγάρια τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, που ωστόσο παλεύουν να δώσουν απαντήσεις στο ίδιο ερώτημα –συχνά ζωής και θανάτου– και επωμίζονται το ανάλογο τίμημα. Ο πρώτος χαρακτήρας σε κάθε ζεύγος είναι εμπνευσμένος από υπαρκτό πρόσωπο και κουβαλάει το βάρος της διήγησης. Ο δεύτερος αποτελεί καθαρά προϊόν μυθοπλασίας. Ο μεταξύ τους «διάλογος» θα φωτίσει τις πράξεις των αφανών ή παραγνωρισμένων ηρώων, σε ποικίλες εποχές και κοινωνίες.
Με άλλα λόγια θα φωτίσει τη θυσία καθημερινών ανθρώπων, τόσο όμοιων και ταυτόχρονα τόσο αλλιώτικων από εμάς.
Στην πρώτη λογοτεχνική απόπειρα της Δέσποινας Μπάτρη παρακολουθούμε πέντε διαφορετικές προσεγγίσεις σε ισάριθμα διηγήματα με κοινό παρονομαστή την πραγματικότητα.

00628 03

Douglas Kennedy: Η ΖΩΗ ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ
Το βιβλίο του αμερικανού μπεστσελερίστα Douglas Kennedy είναι ένα υπέροχο μυθιστόρημα για το πώς και το γιατί ερωτευόμαστε. Είκοσι χρόνια τώρα η Λόρα είναι καλή σύζυγος και καλή μητέρα. Στηρίζει τον άντρα της που έμεινε άνεργος, ανησυχεί για τον γιο της, ενθαρρύνει την κόρη της. Έχει πάψει πια να ονειρεύεται ταξίδια μακρινά και ατελείωτες συζητήσεις για τα αγαπημένα της μυθιστορήματα. Δεν είναι ακριβώς δυστυχισμένη. Απλώς δεν ενδίδει στις επιθυμίες της. Συνεπής, ανιδιοτελής, δοτική, ξέρει πώς να σφίξει τα δόντια και να συνεχίσει.
Μια τυχαία συνάντηση στο λόμπι ενός ξενοδοχείου όμως θα σταθεί η αφορμή για να θυμηθεί τη νεανική εκδοχή του εαυτού της και τις προσδοκίες που έτρεφε για το μέλλον της.
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ερωτευτείς κάποιον;
Έρχεται άραγε μια στιγμή που είναι πια πολύ αργά για να διεκδικήσεις τη ζωή που πάντα επιθυμούσες; Ή μήπως το χρωστάς στον εαυτό σου να επιδιώξεις έστω και την υπόσχεση της ευτυχίας;
Η αφηγηματική επιδεξιότητα του Kennedy, τα βιβλία του οποίου κυκλοφορούν σε 22 χώρες, μας χαρίζει μια συγκινητική ιστορία αγάπης που θα κάνει τους αναγνώστες να αναρωτηθούν για τις επιλογές που διαμορφώνουν τη ζωή μας, ρουφώντας τις σελίδες μέχρι το τέλος. Ένας ευφυής στοχασμός για την πίστη, τη μετάνοια, την οικογένεια και τις δεύτερες ευκαιρίες, ένα θλιβερό και ταυτόχρονα ελπιδοφόρο μυθιστόρημα από έναν διεθνώς αναγνωρισμένο συγγραφέα που βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή του.

4138 566

Trevor Curnow: ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ
Ένα βιβλίο που φέρνει τη φιλοσοφία στον αληθινό κόσμο για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μεγαλύτερη επίγνωση και ικανότητα σκέψης, και έτσι να γίνετε πιο αποτελεσματικοί στην καθημερινότητά σας. Περιλαμβάνει ασκήσεις, μαθήματα, μελέτες περιπτώσεων και ιδέες που έχουν εφαρμοστεί και δοκιμαστεί από εκατοντάδες φιλοσόφους στο πέρασμα των χιλιετιών.

00635 03

James A. Powell: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Το βιβλίο αυτό θα βοηθήσει τους γονείς που έχουν παιδιά διαφόρων ηλικιών. Η κλινική πρακτική έχει σαφώς υποδείξει πως μια «κοινή για όλους» προσέγγιση δεν φέρνει αποτελέσματα: τα μωρά και τα νήπια, τα παιδιά που βρίσκονται στην προεφηβεία και αυτά που βρίσκονται στην εφηβεία, όλα τους απαιτούν διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης.
Πολλά, αν όχι όλα, από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γονιός που μεγαλώνει ένα παιδί στη σημερινή κοινωνία μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς μέσα από μια καλύτερη κατανόηση των αιτιών που δημιουργούν και επιδεινώνουν τα προβλήματα. Συμβαίνει πολύ συχνά η καλύτερη λύση για κάποιο παιδί να συνεπάγεται αλλαγές εκ μέρους των γονιών σε ό,τι αφορά τη δική τους στάση, τις προσωπικές τους πεποιθήσεις και τις πράξεις τους. Το βιβλίο αυτό θα βοηθήσει τους γονείς να εξετάσουν τις δικές τους αντιδράσεις απέναντι στις δυσκολίες της παιδικής συμπεριφοράς και θα τους δώσει τη δυνατότητα να ρίξουν μια καλύτερη ματιά στην παιδική ψυχοσύνθεση.

00642 03

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.