Ο φιλοζωικός Σύλλογος Ραφήνας –Πικερμίου εκπέμπει S.O.S.

Ο φιλοζωικός σύλλογος Ραφήνας – Πικερμίου «Πήγασος» ιδρύθηκε το 2002 και δραστηριοποιείται στην περιοχή του Πικερμίου και της Ραφήνας μετά την συνένωση των Δήμων . Η προσπάθεια του Συλλόγου στην προστασία, την φροντίδα, την πρόληψη των ζώων είναι πολύ σημαντική για την περιοχή, όμως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά. Η πρόεδρος του «Πήγασος» Γιούλη Μαυράκη εκπέμπει S.O.S σε όλους τους φορείς και φυσικά σε όλους τους κατοίκους της Ραφήνας και του Πικερμίου.

filozoikos1

– Κυρία Μαυράκη λέτε ότι τρέχετε μόνοι σας, ο Δήμος δεν σας παρέχει κάποια βοήθεια;

«Είμαστε ένας σύλλογος εθελοντών, χωρίς εγκαταστάσεις και σημειωτέον δεν επιδοτούμαστε από κανέναν. Ουδέποτε έχουμε λάβει επιχορήγηση σε χρήματα ή σε τροφές από το Δήμο. Αντίθετα όλα αυτά τα χρόνια, εμείς έχουμε προσπαθήσει να καλύψουμε την ανεπάρκεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, στειρώνοντας τα αδέσποτα της περιοχής μας και ταΐζοντας κατά διαστήματα σκυλιά του κυνοκομείου της Ραφήνας με δικά μας έξοδα, βασιζόμενοι σε δωρεές μελών μας και χορηγούς που τα τελευταία χρόνια έχουν εκλείψει».

– Είναι κάτι αναμενόμενο…

«Ναι, δυστυχώς η συνεχιζόμενη δυσμενής συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, μας έχει στερήσει από δωρεές και χορηγίες. Αδυνατούμε να συντηρήσουμε ένα μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων, σκύλων και γάτων που υπάρχουν στο Δήμο μας. Κι αυτό είναι που μας πληγώνει και ψάχνουμε εναγωνίως να βρούμε λύσεις».

– Εθελοντές δεν υπάρχουν;

«Αναζητούμε απεγνωσμένα εθελοντές για την σίτιση των ζώων καθώς και δωρεές έστω και ενός τσουβαλιού τροφής. Τα αδέσποτα χρειάζονται εκτός από τροφή , εμβόλια και αποπαρασίτωση».

filozoikos3

– Με το κυνοκομείο της Ραφήνας τι γίνεται;

«Στο κυνοκομείο της Ραφήνας υπάρχουν αυτή τη στιγμή 147 σκυλιά από τα οποία τα 16 είναι κουτάβια. Ο Δήμος τα σιτίζει αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Χρειάζονται εμβόλια και αποπαρασίτωση».

– Οι στειρώσεις επίσης δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί;

«Θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση –ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τις στειρώσεις ώστε να μην γεννηθούν καινούργια κουτάβια. Όποιος φροντίζει αδέσποτα, θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας ώστε τα θηλυκά να στειρωθούν».

– Τι περιμένετε από τους πολίτες;

«Περιμένουμε από τους πολίτες της Ραφήνας και του Πικερμίου να μας βοηθήσουν στο έργο μας, προσφέροντας εθελοντική βοήθεια ή τροφή για τα σκυλιά και τις γάτες».

– Κι απ τον Δήμο;

«Ελπίζουμε σε μια ουσιαστική συνεργασία με το Δήμο, ιδιαίτερα στο θέμα του κυνοκομείου όπου οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων πρέπει να βελτιωθούν για να μην προσβάλλουν την εικόνα της πόλης μας»

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να πείτε στον κόσμο;

«ΥΙΟΘΕΤΩ, ΔΕΝ ΑΓΟΡΆΖΩ!
ΣΤΕΙΡΩΝΩ , ΔΕΝ ΖΕΥΓΑΡΩΝΩ»!

filozoikos4

Το τηλ. επικοινωνίας του «Πήγασου» είναι 6937439623 και το email [email protected]

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.