Δήμος Μαραθώνα: «Τοπολατρεία: Μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου»

Ο Δήμος Μαραθώνος σε μια προσπάθεια προαγωγής της δημιουργικής ικανότητας των δημοτών αλλά και της προβολής του, συμμετέχει στον διαγωνισμό «Τοπολατρεία, μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου» της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται με 3 φωτογραφίες ακόμη και με το κινητό τους, συνοδευόμενες από κείμενο 1-3 σελίδων το πολύ, να πείσουν μια επιτροπή δημιουργών ότι προβάλλουν πειστικότερα, καλύτερα και εντυπωσιακότερα την μοναδικότητά του τόπου μας.
Θέμα, οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία, τα λαογραφικά στοιχεία, η προσωπικότητά του άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία, ή ακόμα και ένα τεκμηριωμένο γεγονός – ιστορία που βασίζεται στην παράδοσή του ή σε κάποιο συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός, μια ιστορία που θα αφύπνιζε συναισθήματα και θα προέτρεπε το κοινό να μας επισκεφθεί.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα κληθεί να γράψει το σενάριο και να σκηνοθετήσει ένα promo (διαφημιστικό 3λεπτης διάρκειας) σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος με τίτλο ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ» που θα σταλεί σε όλα τα φεστιβάλ τουριστικής και πολιτιστικής θεματολογίας και φυσικά σε όλα τα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ανά την υφήλιο.

Τρόποι προσέγγισης:

1.Ο ίδιος ο τόπος, δηλαδή οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, οτιδήποτε θα μπορούσε να προσελκύσει επισκέπτες και να τους παρακινήσει να μας επισκεφθούν.

2.Κάποια προσωπικότητα του τόπου, γνωστή ή άγνωστη στο ευρύ κοινό, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία μας που θα προκαλούσε στο κοινό δέος και θαυμασμό και θα του κινούσε το ενδιαφέρον να την γνωρίσει ή να πληροφορηθεί την ιστορία της αν δεν ευρίσκεται πλέον ανάμεσά μας.

3.Μία ιστορία που βασίζεται στην παράδοση του τόπου ή σε κάποιο συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός, που θα αφύπνιζε συναισθήματα τόσο σε έναν Έλληνα όσο και σε έναν ξένο και θα τον προέτρεπε να επισκεφθεί τον τόπο της ιστορίας.

Ένας επιτυχημένος συνδυασμός των 3 τρόπων προσέγγισης μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του ενδιαφέροντος του θεατή και να καταστήσει πιο ενδιαφέρουσα και δελεαστική την προβολή του τόπου μας.

Υποβολή συμμετοχής μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Να πραγματοποιηθεί η κατοχύρωση σεναρίου στην ΕΣΕ [τύπος έργου: Ντοκιμαντέρ-Τοπολατρεία], στη διεύθυνση:
https://senariografoi.gr/…/screenplays-registration/

Βήμα 2: Με τον κωδικό κατοχύρωσης να δηλώσετε συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό (Διαγωνισμός Ντοκιμαντέρ «Τοπολατρεία»):
https://senariografoi.gr/gr/screenplays/contests

Όροι συμμετοχής:

1. 3 φωτογραφίες του τόπου, της προσωπικότητας ή της ιστορίας (βιβλίο, άγαλμα κ.α.) – έως 500KB η καθεμιά.

2. Έως 3 σελίδες περιγραφή 1 ή και των 3 βασικών στοιχείων, φυσικού κάλλους, προσωπικότητας, ιστορικού γεγονότος ή μύθου.

* Οι 3 φωτογραφίες να συμπεριλαμβάνονται στο αρχείο της περιγραφής.

Βασική προϋπόθεση, οι προτάσεις να μην έχουν γυρισθεί και να μην έχουν διακριθεί σε άλλους διαγωνισμούς.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.