Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων – Αυτά είναι τα μέτρα που θα ισχύουν σε Ραφήνα & Πικέρμι

Σε έκτακτη συνεδρίαση προχώρησε την Τετάρτη (4/11) η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων του Δήμου Ραφήνας -Πικερμίου, υπό τον Δήμαρχο Ευάγγελο Μπουρνούς προκειμένου να αποφασιστούν τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Αναλυτικά τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου συνεδρίασε υπό την προεδρία Δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνούς και μετά από τις εισηγήσεις των προέδρων των ΝΠΔΔ του Δήμου, με βάση τη δέσμη μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19 όπως ανακοινώθηκε από την πολιτεία (ΦΕΚ 4829/2-11-2020 τεύχος Β), ενημερώνει ότι μέχρι και τη λήξη ισχύος των μέτρων (τέλος Νοεμβρίου):

· Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Δημοτικών Παιδικών Χαρών και Παιδότοπων.

· Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Δημοτικών Μουσειακών και εκθεσιακών Χώρων για το κοινό.

· Αναστέλλεται για το κοινό η λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Η λειτουργία της παραμένει ΜΟΝΟ για την επιστροφή βιβλίων και αυτό ΜΟΝΟ μετά από ορισμένο ραντεβού και την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προσέλευση, είσοδο και παραμονή στο χώρο.

· Αναστέλλεται για το ίδιο χρονικό διάστημα ισχύος των μέτρων η λειτουργία της Δημοτικής Φιλαρμονικής (πρόβες κλπ)

· Η λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας ακολουθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις συγκοινωνίες και τις μεταφορές, δηλαδή λειτουργεί με πληρότητα 65% , υποχρεωτική χρήση μάσκας και απολυμάνσεις των οχημάτων.

· Τα ΚΑΠΗ παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας

Σε ό,τι αφορά στους Δημοτικούς αθλητικούς χώρους :

• «Επιτρέπεται ατομική άσκηση ΜΟΝΟ σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή)

• Επιτρέπεται ατομική άθληση ΜΟΝΟ σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως αντισφαίριση, σκοποβολή, τοξοβολία, ιστιοπλοΐα (με μονομελές πλήρωμα), κωπηλασία (με μονομελές πλήρωμα), κανόε καγιάκ (με μονομελές πλήρωμα), θαλάσσιο σκι, στίβος, κολύμβηση (σε ανοιχτή θάλασσα), ποδηλασία, γκολφ, ιππασία, μηχανοκίνητος αθλητισμός

• Επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων ΜΟΝΟ της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου (Super League) και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (BasketLeague), καθώς και ευρωπαϊκών αγώνων (ChampionsLeague& Europa League) – σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα της FIFA & FIBA».

Με βάση τα παραπάνω πρωτόκολλα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Δημοτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων (ανοιχτών και κλειστών) καθώς και του Δημοτικού Κολυμβητηρίου καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων.

Στους χώρους των Δημοτικών Γηπέδων Αντισφαίρισης επιτρέπεται ΜΟΝΟΝ η ατομική άθληση (χωρίς προπονητή).

Υπενθυμίζουμε ότι η εξυπηρέτηση του κοινού από τις Υπηρεσίες του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου γίνεται ηλεκτρονικά ή/και τηλεφωνικά, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. πρωτ. ΔΙΔΑΧ/Φ.69/126/16316 (αρ. εισερ. εγγράφου 14818/21.9.2020) εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό το κοινό θα εξυπηρετείται κατόπιν ορισμένου ραντεβού.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.