Γερ. Βουδούρης στο irafina.gr: «Νιώθω τελείως μόνος μέσα στην παράταξη»

Μεγάλη εντύπωση μας προξένησαν τα λόγια του γιατρού και δημοτικού συμβούλου Γεράσιμου Βουδούρη στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης στο οποίο συζητήθηκε το θέμα του ΚΕΛ.

Κι αυτό στάθηκε αφορμή για να μιλήσουμε μαζί του σε μια κουβέντα για το Πλατύ Χωράφι, την παράταξή του, τους Ενεργούς Πολίτες, τον Βαγγ. Μαυρουδή και τα προβλήματα της πόλης.

– Αλήθεια πόσο ικανοποιημένος νιώθετε, που τελικά φτάνει στο τέρμα του αυτό που υποστηρίζατε από την αρχή ως παράταξη, σχετικά με τις αποχετεύσεις;

«Είναι η δεύτερη φορά που μου έκαναν την τιμή οι συμπολίτες μου να με εκλέξουν δημοτικό σύμβουλο. Μία την περίοδο 2006-2010 και μία από το 2014 και μετά. Σε αυτές λοιπόν τις δύο θητείες που έχω υπηρετήσει πάντα ένα μεγάλο αγκάθι που πάντα απασχολούσε τα δημοτικά συμβούλια και προκαλούσε αντιπαραθέσεις μεταξύ των παρατάξεων ήταν το θέμα της δημιουργίας ΚΕΛ στην Ραφήνα. Εμείς αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την “Δημοτική αλλαγή” και όταν λέω εμείς εννοώ μια ομάδα από τους Ενεργούς Πολίτες, έφτιαξε ένα κοινό πρόγραμμα το οποίο παρουσίασε στους πολίτες της Ραφήνας. Και στις εκλογές μας τίμησαν οι πολίτες με το 24% που λάβαμε.

Στην κορυφή της πυραμίδας αυτού του προγράμματος ήταν η δημιουργία κέντρου επεξεργασίας λυμάτων στον δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και η θέση η οποία πρέπει να γίνει, επειδή είναι πιο προσιτή και πιο οικονομική, ήταν το Πλατύ Χωράφι.

Θυμίζω δε, ότι πριν από δύο χρόνια και αφού είχαν τελειώσει οι εκλογές και μάλιστα μετά από ένα αγώνα που πρωτοστάτησε -επειδή ασχολήθηκε και είχε γνώσεις, του συνάδερφού μου του Ευάγγελου Μαυρουδή- , υπογράψαμε ένα κείμενο εγώ, ο Μαυρουδής και ο Γιώργος Χριστόπουλος, στο οποίο καλούσαμε την σημερινή δημοτική διοίκηση να προχωρήσει αταλάντευτα στην δημιουργία του ΚΕΛ στην περιοχή Πλατύ Χωράφι με πολύ παραστατικό τρόπο, με τους κινδύνους που ελλοχεύουν, με τα πρόστιμα τότε αλλά και τι θα σήμαινε η καθυστέρηση σε όλη αυτή την ιστορία».

“Χαρακτήρισα κορυφαία την συνεδρίαση, διότι ήταν μια θετική ψηφοφορία για την γνωμοδότηση της μελέτης και γιατί είναι η ημερομηνία που βάζει τέλος στους βόθρους”

– Και φθάσαμε στο σήμερα…

«Τελικά φτάσαμε στην συνεδρίαση της Τρίτης, την οποία χαρακτήρισα προσωπικά κορυφαία, διότι ήταν μια θετική ψηφοφορία για την γνωμοδότηση της μελέτης και γιατί είναι η ημερομηνία που βάζει τέλος στους βόθρους και στην επαναχρησιμοποίηση του νερού. Θεωρώ λοιπόν μετά την συνεδρίαση και με τις απαντήσεις που δόθηκαν, οι οποίες κάποιες από αυτές ήταν και δεσμευτικές για το αποτέλεσμα του έργου, ότι ήρθε η νίκη όσον αφορά την πρόταση που είχαμε κάνει από την αρχή ως παράταξη “Δημοτική αλλαγή – Ενεργοί πολίτες”. Αισθάνθηκα όμως στην χθεσινή συνεδρίας ότι ήμουν μόνος μου και δίχως επικοινωνία με κανένα από την παράταξη».

– Αυτό πως σας έκανε να αισθανθείτε;

«Ένιωσα μια πικρία, γιατί υποστηρίζω πράγματα που έχουμε συμφωνήσει και προβάλει στον λαό χωρίς να παραβρίσκεται η παράταξη. Αυτό με έβαλε σε έντονο προβληματισμό … Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είπα στο δημοτικό συμβούλιο… “σε τι διαφέρω εγώ ως Γεράσιμος Βουδούρης Δημοτικός Σύμβουλος μιας παράταξης από τον Μπάμπη Ζαφειρόπουλο που έχει δηλώσει ανεξάρτητος”.

Η διαφορά για μένα και ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι κάποια στιγμή να βρεθούν κάποιοι και να πουν ότι υποστηρίζω προσωπικές απόψεις, από την στιγμή που δεν έχει γίνει δημόσια γνωστό ποιες είναι οι θέσεις της παράταξής μου. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος της πικρίας και της αναφοράς μου στην μοναξιά της παρουσίας».

“Σήμερα θα έπρεπε να είχε γεμίσει το διαδίκτυο με ανακοινώσεις για την νίκη της πρότασης της παράταξης, αλλά αντ’ αυτού υπάρχει μια ερημιά δηλώσεων”

– Κατά την γνώμη σας τι έπρεπε να είχε γίνει…

«Θεωρώ ότι σήμερα θα έπρεπε να είχε γεμίσει το διαδίκτυο και τα Τοπικά Μέσα της Ραφήνας με ανακοινώσεις για την νίκη της πρότασης της παράταξης που είχε υποβάλει από το 2014, αλλά αντ’ αυτού υπάρχει μια ερημιά δηλώσεων και αυτό με βάζει σε μια δεύτερη σκέψη μήπως έχει αλλάξει κάτι σε αυτή την απόφαση και δεν έχω ενημερωθεί. Εγώ θα συνεχίσω αταλάντευτα να εμφανίζομαι στο δημοτικό συμβούλιο και να υποστηρίζω τις θέσεις που θεωρώ εγώ και οι Ενεργοί Πολίτες ότι εξυπηρετούν το κοινό συμφέρον που είναι το συμφέρον της ανάπτυξης της Ραφήνας και του Πικερμίου προκειμένου ο στόχος που μπήκε για μια νέα Ραφήνα το 2019 να πραγματοποιηθεί. Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος που απαντώ με τον τρόπο που σας απαντώ».

“Δεν έχουμε συγκεντρωθεί ως παράταξη, προκειμένου να χαράξουμε ή να επανασχεδιάσουμε την στρατηγική σε σχέση με την τοποθέτησή μας στα δημ. συμβούλια”

– Υπήρξε πρότερη συνομιλία με τον επικεφαλή της παράταξης κ. Χριστόπουλο ή κάποια συζήτηση ή ενημέρωση μετά το χθεσινό αποτέλεσμα;

«Η κοινωνική σχέση μου με τον κ. Χριστόπουλο είναι άριστη, δεν υπάρχουν ούτε τριβές ούτε παρεξηγήσεις, τον τιμώ ως επικεφαλής, θεωρώ ότι πράττει πράγματι και μπήκα σε ένα ψηφοδέλτιο που με τίμησε και για αυτό τον λόγο θέλω να τιμήσω κι εγώ με την παρουσία μου αυτή την εκλογή την οποία αποφάσισε ο λαός της Ραφήνας.

Όμως δεν είχα καμία επικοινωνία για το θέμα που επρόκειτο να συζητηθεί και ούτε επεδίωξα επικοινωνία από την πλευρά μου, γιατί θεώρησα ότι η παράταξη θα ήταν παρούσα. Η θέση μας ήταν δεδομένη από το 2014 και επομένως δεν είχα κανένα λόγο να επικοινωνήσω, ανησυχώντας τι θα πούμε και τι θα πράξουμε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Πρέπει επίσης να προσθέσω ότι δεν έχουμε συγκεντρωθεί ως παράταξη, προκειμένου να χαράξουμε ή να επανασχεδιάσουμε την στρατηγική σε σχέση με την τοποθέτησή μας στα δημοτικά συμβούλια για θέματα οικονομικά και στρατηγικά».

– Θα υπάρξει στο μέλλον επικοινωνία, ώστε να υπάρξει μια κοινή πορεία της παράταξης, σκέψεις για την επόμενη μέρα, ένας κοινός σχεδιασμός. Υπάρχει τέτοια;

«Εγώ δεν έχω να σχεδιάσω κάποια επόμενη μέρα, γιατί όπως είπα και στο παρελθόν δεν με ενδιαφέρει να διεκδικήσω τίποτα παραπάνω από την ολοκλήρωση της θητείας μου στο δημοτικό συμβούλιο που έχω αυτή την στιγμή και επομένως μέχρι το 2019 θα υποστηρίζω το πολιτικό πρόγραμμα από το οποίο συμφώνησαν οι πολίτες της Ραφήνας και με εξέλεξαν εμένα αλλά και τους υπολοίπους συναδέρφους. Άρα δεν έχω στο άμεσο μέλλον να βάλω θέματα που θα χρειαστεί να αποτελέσουν αντικείμενο δημόσιας κουβέντας».

– Πόσο δίπλα σας νιώθατε χθες τον κ. Μαυρουδή, ο οποίος να θυμίσουμε ότι έχει παραιτηθεί, γιατί πίστευε ότι το θέμα του βιολογικού καθαρισμού είχε πάρει τον δρόμο του…

«Σ αυτό το σημείο θέλω να θυμίσω την δήλωσή μου, όταν αποφάσισε ο Μαυρουδής να παραιτηθεί… “ότι ήταν απώλεια και για την δημόσια πολιτική της Ραφήνας αλλά και για την στενή μάχη που δίνεται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο καθώς ο ρόλος μας σαν αντιπολίτευση είναι να αναδεικνύουμε και να υποστηρίζουμε τα θέματα”.

Όταν συμφωνούμε σε στρατηγικά θέματα με την δημοτική αρχή δεν χρειάζεται να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.

Π.χ. το προχθεσινό, όπου η μείζονα αντιπολίτευση και η κ. Τόκα ήταν “αλυσοδεμένη” σε μια απόφαση από την οποία δεν μπορούν να ξεφύγουν και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν ξεφεύγουν. Μόνο την χωροταξική τοποθεσία του ΚΕΛ ψήφισαν αρνητικά, ενώ αντίθετα θα μπορούσαμε όλοι μαζί να ψηφίσουμε προκειμένου να κάνουμε έλεγχο στο μέλλον, ώστε να τελειώσει το έργο και να γίνει πράξη η δέσμευση του Δημάρχου, που είπε ότι “εγώ θα παραδώσω το έργο που θα έχει νερό το ίδιο ποιοτικά με αυτό που θα χρησιμοποιείται για άρδευση και με αυτό που θα πέσει στην θάλασσα”. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει σύσσωμη αντιπολίτευση

Θεωρώ λοιπόν ότι πράγματι ήταν μια νίκη και για τον Βαγγέλη Μαυρουδή η προχθεσινή απόφαση, διότι μην ξεχνάμε ότι έδωσε μεγάλο αγώνα προκειμένου να αποδείξει την χρησιμότητα του ΚΕΛ στη Ραφήνα και σας θυμίζω ότι λοιδορήθηκε κατ’ επανάληψη σε πολλές από τις τοποθετήσεις του. Λοιπόν θεωρώ ότι έχει πολύ μεγάλο μερίδιο στην θετική έκβαση του ΚΕΛ και ο Βαγγέλης Μαυρουδής.

Επίσης θέλω να προσθέσω ότι τα προβλήματα της Ραφήνας είναι πολλά και δεν έχουν λυθεί ακόμα και πρέπει όλοι μαζί συσπειρωμένοι να βάλουμε κοινό στόχο, να αλλάξει η πόλη μας και να γίνει μια πόλη αντάξια της ιστορίας της και της θέσης της, διότι χθες κερδίσαμε την αλλαγή από τις τριτοκοσμικές καταστάσεις, αύριο πρέπει να διεκδικήσουμε τις παραλίες της και να τις δώσουμε στον κόσμο, μεθαύριο και ίσως είναι αργά πρέπει να διεκδικήσουμε την συγκοινωνία ώστε να εξυπηρετείται ο πολίτης της Ραφήνας, ο μαθητής ο φοιτητής. Όλα αυτά λοιπόν είναι σχέδια ανάπτυξης και πολιτισμού και τα έχει ανάγκη ο πολίτης της Ραφήνας».

– Θέλετε να μας πείτε κάτι άλλο, κλείνοντας…

«Ναι, κάτι τελευταίο. Δεν μπορούμε να μείνουμε στις καλές προθέσεις των ευεργετών. Φτιάξαμε ένα Κέντρο Υγείας πραγματικά πολύ λειτουργικό και αντάξιο της σημερινής επιστήμης. Σε αυτό συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό και για αυτό ευχαριστεί ο κόσμος της Ραφήνας τον κ . Μαρτίνο. Όμως πρέπει να σταθούμε στις δυνάμεις και στα πόδια μας για να δημιουργήσουμε μια καινούρια πόλη για το 2019».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.