Τρεις Ελληνικές σούπες ανάμεσα στις 50 καλύτερες παγκοσμίως

Ακόμα ένα γευστικό ταξίδι έκανε το Taste Atlas, κατατάσσοντας αυτή την φορά τις 50 καλύτερες κρεατόσουπες του κόσμου, με το Ελληνικό στοιχείο να είναι εμφανές για μία ακόμα φορά. Πιο συγκεκριμένα τρεις σούπες βρίσκονται ανάμεσα στις πρώτες 50 θέσεις, καθώς τα γιουβαρλάκια, η κοτόσουπα και η κρεατόσουπα ήταν αυτές που αποδείχθηκαν πιο… ενδιαφέρουσες.

Με βαθμολογία που αγγίζει την τελειότητα (4,5/5) τα γιουβαρλάκια βρίσκονται στην 12η θέση (σε ισοβαθμία 11 θέσεων που ξεκινά από την 6η θέση), με το Taste Atlas να τα χαρακτηρίζει ως: «χορταστική σούπα που συνδυάζει τρυφερά μοσχαρίσια κεφτεδάκια και έναν κρεμώδη, γευστικό ζωμό». Παραδοσιακά συνδεδεμένα με τον χειμώνα, τα γιουβαρλάκια συνοδεύονται συνήθως με ψωμί και φυσικά το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το αυγολέμονο που «προσθέτει τη χαρακτηριστική ζουμερή γεύση», όπως αναφέρεται.

Στην θέση 32 συναντάμε την κοτόσουπα (με βαθμολογία 4,2), μια απλή αλλά γευστική συνταγή που περιλαμβάνει τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου, διάφορα λαχανικά και συνήθως επιλέγεται να παρασκευαστεί με ρύζι. Η συγκεκριμένη σούπα χαρακτηρίζεται ως ένα «κλασικό σπιτικό πιάτο» από το Taste Atlas, το οποίο διαχρονικά αποτελεί μία από τις απλές και συνήθης λύσεις για τις ημέρες που μας ταλαιπωρεί κάποιο κρυολόγημα.

Στην 49η θέση βρίσκεται η κρεατόσουπα (με βαθμολογία 4,0) η οποία είναι μια «παραδοσιακή ελληνική σούπα παρασκευάζεται συνήθως με μοσχάρι, κατσικίσιο ή πρόβειο κρέας. Εκτός από το κρέας περιλαμβάνει πατάτες, καρότα και κρεμμύδια και σε ορισμένες περιπτώσεις εμπλουτίζεται με ζυμαρικά».

Δείτε αναλυτικά την λίστα με τις κρεατόσουπες:

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.