Αφράτα τσουρέκια χωρίς μίξερ!

H σεφ Φωτεινή Καρακατσάνη μας παρουσιάζει σε βίντεο τις υπέροχες συνταγές της…

Εύκολη συνταγή για τσουρέκι που δεν χρειάζεται ζύμωμα σε μίξερ! Αφράτο, μυρωδάτο, γεμάτο ίνες και έτοιμο σε 15 ‘!Το μόνο που χρειάζεστε είναι υπομονή και χρόνος για το φούσκωμα περίπου 2,5 ώρες συνολικά!Το αποτέλεσμα όμως είναι εγγύηση!

• tip … Προσοχή! Όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι ζεστά για να είστε σίγουροι πως δεν θα καεί η μαγιά!

•tip… Η ζύμη κολλάει στα χέρια ,δεν χρειάζεται περισσότερο αλεύρι γιατί θα σφίξει και δεν θα είναι ελαστική ώστε να κάνει τις ίνες μέσα!

•tip… Όταν βάλετε τη ζύμη στον πάγκο σας ζυμώστε ελαφρώς ξανά έτσι ώστε να πάρει η ζύμη αέρα μέσα!

•tip…το μυστικό για τα τέλεια τσουρέκια είναι να μην αφήσετε να φουσκώσουν πολύ όταν τα πλάσετε γιατί μετά στο φούρνο θα φουσκώσουν πολύ περισσότερο με αποτέλεσμα όταν βγουν να ξεφουσκώσουν!

•tip… Καλό είναι να ψήσετε τα τσουρέκια ένα ένα ταψί!Γι’ αυτό μπορείτε να βάλετε το πρώτο ταψί κάπου πιο ζεστά και το δεύτερο σε λίγο πιο δροσερό μέρος έτσι ώστε να φουσκώσουν σε όσο χρόνο τα πρώτα βρίσκονται στον φούρνο!

• tip…Αν επιλέξετε να φτιάξετε μεγαλύτερα τσουρέκια σε βάρος τότε ο χρόνος ψησίματος θα είναι μεγαλύτερος από 35′ αλλά η θερμοκρασία θα παραμείνει στους 160°C!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.