Διον. Βραϊμάκης: Τα χιλιάζει ο Μήτσος! Μείνε, αγόρι μου (Όταν η Φύση συνωμοτεί…)

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης χιλιάζει απόψε τις συμμετοχές του εν πλήρει δόξη και τιμή. Να πάμε την ευχή στις… δυο χιλιάδες; Καλό, αλλά αδύνατο! Όχι γατί δεν μπορεί, είναι γιατί δεν θέλει.

Προσπάθησε να τον πείσει ο Τζόρτζεβιτς, αλλά είπε «όχι».

Επιχείρησε να τον εξιτάρει ο Πάβλοβιτς, δηλώνοντας ότι«μπορεί να παίξει άλλα πέντε χρόνια σ’ αυτό το επίπεδο», αλλά εκείνος δεν πείθεται.

Δοκιμάζει να τον συγκινήσει ο Ομπράντοβιτς («δεν θέλω να δεχτώ πως θα σταματήσει, δεν θέλω να το σκέφτομαι, είναι πολύ σκληρό για μένα»), αλλά ο αγαπημένος Μήτσος του ευρωπαϊκού μπάσκετ δεν τσίμπησε.

Ο Διαμαντίδης ακολουθώντας τη συμβουλή πως άμα θέλεις να ζήσεις άρχισε από σήμερα, ξεκαθαρίζει ότι «το πιο σημαντικό για μένα είναι η οικογένεια και τα παιδιά μου, δεν θέλω να χάνω στιγμή». Ακούγεται λίγο ρατσιστικό, αλλά  η Φύση – και ο Θεός – επιλέγει ποιους θα κάνει ικανότερους από τους ικανούς.

Και ο Διαμαντίδης είναι επιλογή της Φύσης. Μεγάλος και απολαυστικός. Όλοι τού φωνάζουν παραφρασμένη την κραυγή του Βασίλη, «Μείνε αγόρι μου»,αλλά εκείνος θέλει να φύγει όρθιος και όχι σκυφτός, όταν εξακολουθεί να είναι αναντικατάστατος, ουδέποτε απλά χρήσιμος αλλά πάντα απαραίτητος.

Ο Διαμαντίδης τα χιλιάζει, ωστόσο αργά το βράδυ, μετά το παιχνίδι με τονΕρυθρό Αστέρα, στο καλεντάρι του μπάσκετ θα έχει έναν ακόμα αγώνα λιγότερο από αυτούς που θα δούμε με τον Μήτσο στο παρκέ. Όμως αυτό που πρόκειται να γίνει δεν αλλάζει. Πώς το είπε και ο ποιητής, ο Τάσος Λειβαδίτης; «(…) ο χρόνος έγινε για να κυλάει, οι έρωτες για να τελειώνουν, η ζωή για να πηγαίνει στο διάολο».

Τι άλλο να κάνουμε για να καθυστερήσει λίγο το καλοκαίρι; Μια συνωμοσία με τη Φύση που τον επέλεξε, ίσως. Μια μαζική δολιοφθορά στα ρολόγια, ενδεχομένως! Ασήμαντη η πιθανότητα να πετύχουμε. Ο Δημήτρης το έχει πάρει απόφαση: «Να είμαι κοντά στα παιδιά μου, να τα βλέπω να μεγαλώνουν». Όμως αθλητές με το εκτόπισμα του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Διαμαντίδη, του Σπανούλη δεν φεύγουν ποτέ. Εδώ μένουν. Μόνιμοι κάτοικοι καρδιών. Τουλάχιστον εκείνων που τον ρυθμό των παλμών τους δεν τους καθορίζουν μόνο τα χρώματα.


* (Δημοσιεύεται στη Live Sport της Πέμπτης)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.