Μάνθος Γιουρτζόγλου: Οδηγούν τα σωματεία της Γ΄Εθνικής σε μαρασμό

u039cu03acu03bdu03b8u03bfu03c2 u0393u03b9u03bfu03c5u03c1u03c4u03b6u03ccu03b3u03bbu03bfu03c5

To ποδόσφαιρο είναι και αυτό ένας τομέας «χτυπημένος» από την οικονομική κρίση που παραλύει τα τελευταία χρόνια της ζωές των Ελλήνων. Αυτό όμως που συμβαίνει με την διοργάνωση του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής τα δυο τελευταία χρόνια, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο… Σωματεία ερασιτεχνικά, χωρίς κανέναν οικονομικό πόρο (πέρα από την τρέλα και το μεράκι αυτών που τα διοικούν) μπαίνουν σε έναν απίστευτο κυκεώνα, μιας διοργάνωσης που τους προκαλεί οικονομική αφαίμαξη και τα οδηγεί σε μαρασμό: Κομμένες επιχορηγήσεις, επιβολή βαρύτατων χρηματικών προστίμων, πληρωμή διαιτητών και γιατρών από τα ίδια τα σωματεία, ταξίδια, μετακινήσεις, όλα αυτά δημιουργούν ένα εφιαλτικό σκηνικό, έναν πραγματικό «Γολγοθά» από τον όποιο ελάχιστοι μπορούν να διασωθούν.

Ζώντας την εμπειρία του πρωταθλήματος, αλλά και την μεγάλη προσπάθεια που έγινε το καλοκαίρι για την αναδιοργάνωση του από την Συντονιστική Επιτροπή των συλλόγων σαν γραμματέας του Περαμαϊκού, θεωρώ την εμπειρία αυτή οδυνηρή για τον σύλλογο που υπηρετώ αλλά και για το ίδιο το ποδόσφαιρο. Μια ανάλγητη ΕΠΟ που ουδόλως ενδιαφέρεται για την επιβίωση των σωματείων, αλλά κόπτεται μόνο να εισπράττει από αυτά και μια Πολιτεία άβουλη, που ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο πως θα αναδεικνύει την προαιώνια κόντρα της με την Ομοσπονδία. Απόδειξη του απέραντου μπάχαλου το γεγονός ότι το 1,7 εκ. που υποσχέθηκε τον Μάιο ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αδριανός για τα ερασιτεχνικά σωματεία, όχι απλώς δεν έχει εισπραχθεί ακόμη, αλλά προ ημερών μάθαμε ότι τα χρήματα «χάθηκαν» και οι λόγοι αναζητούνται στις ανακοινώσεις του Υπουργείου και της ΕΠΟ που αλληλοκατηγορούνται εκατέρωθεν.

Επειδή η πόλη της Ραφήνας είχε την τιμή να έχει μέχρι και δυο ομάδες στην κατηγορία κι επειδή εξακολουθεί κι εκπροσωπείται από την Τριγλία που τα πάει περίφημα, η μόνη μου ευχή είναι η όλη αυτή εμπειρία να μην αποδειχθεί καταστροφική. Ήρθε ο καιρός, τα ερασιτεχνικά σωματεία να οργανωθούν, να συσπειρωθούν και να διεκδικήσουν μια καλύτερη διοργάνωση, ένα πρωτάθλημα που να τα σέβεται κι όχι να τα αφανίζει. Πολλοί λένε, ότι «οι συλλογικότητες πέθαναν». Καιρός να τους αποδείξουν οι ερασιτέχνες παράγοντες του ποδοσφαίρου ότι δεν είναι έτσι! Έξαλλου, στις εποχές που ζούμε, το πρώτο μέλημα όλων θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη και σωστή λειτουργία του μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού ως βασικού πυλώνα ολοκλήρου του κοινωνικού ιστού! Καλή αθλητική χρονιά σε όλους και πάντα επιτυχίες!

Ο Μάνθος Γιουρτζόγλου είναι δημοσιογράφος. Ασχολείται με το αθλητικό ρεπορτάζ από το 1998.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.