Παναγ. Δρίβας: “Κύριοι”… η εποχή των τσιφλικιών και των εκβιασμών έχει περάσει ανεπιστρεπτί

Μάσκα δεν έχω να γυρνώ στο καρναβάλι ετούτο…. που λέει και ο Θανάσης. Μπα, ας το πάμε από αλλού. Κούρασε πλέον να αναζητούμε κάλυψη… «συγγραφικής» ανεπάρκειας σε «πλάτες» άλλων και αποφθέγματα, επειδή… στερούμεθα.

Ευθέως τουτέστιν: Ξεπουλήματα, ίντριγκες, πισώπλατα «μαχαιρώματα», τσαμπουκάδες σε ηλικιωμένους από κάτι golden λεβεντόμαγκες (ναι το είδαμε και αυτό), «μουτράκια», κλάψες και άλλα ωραία προεκλογικά. Αλλά αυτό που συγκλονίζει είναι η υποκρισία. Περισσεύει και ξεχειλίζει από παντού…

Επειδή για να το πιάσουμε ειδικώς, θέλουμε και τις 24 σελίδες, ας δούμε το γενικό πλαίσιο.

Ξεκινά το πράγμα από την αλαζονεία. Την αλαζονεία της εξουσίας, της πρωτοκαθεδρίας, του μονοπωλίου. Τσιφλίκια στην πολιτική, τσιφλίκια στη δημοσιογραφία. Το φαινόμενο ασφαλώς δεν είναι τοπικού χαρακτήρα, το ξεπατικώνουμε από το μεγάλο κάδρο της πολιτικής ζωής, της οικογενειοκρατίας και των πάλαι ποτέ μεγάλων συγκροτημάτων (διότι με τις σημερινές κυκλοφορίες δεν τα λες και μεγάλα).

Τα νύχια τούτων των αρπακτικών γαντζώνονται δυνατά πάνω στο δέρμα μας, θέλουν να μας βγάλουν φέτες…

Βλέπετε, είναι δύσκολο για κάποιον να παραδεχτεί ότι πλέον έχει ξεφτίσει. Όμως όχι χωρίς λόγο, όχι χωρίς αιτία. Όταν για παράδειγμα ο πολίτης σ’ έχει ψηλά σε υπόληψη, αλλά την κρίσιμη ώρα που καίγεται το σπίτι του, η οικογένεια του, αυτός ο ίδιος, ΕΣΥ που έχεις θέση ευθύνης εξαφανίζεσαι και βγάζει ο Δήμος silver alert, εεε όπως και να’ χει τώρα θα σου γυρίζει την πλάτη… στην κάλπη. Όποιοι καταφέρουν ή έχουν τα κότσια να μετρηθούν εκεί. Γιατί και οι ντρίμπλες της τελευταίας στιγμής μέσα στο παιχνίδι είναι.

Κάπως έτσι συμβαίνει και στο δικό μας το σινάφι. Όταν χάνεται το προνόμιο της αποκλειστικής κριτικής αρχίζει η «φαγούρα», γιατί χάνεται η «μάσα». Όταν όμως ως αποκλειστικός στόχος είναι η «μάσα» χάνεται και η εμπιστοσύνη.

Σπασμωδικές οι κινήσεις και στην πολιτική και στη δημοσιογραφία να ξεπουλάς συνεργάτες. Δεν πιάνει στον κόσμο, αντίθετα, πέφτεις ακόμη πιο χαμηλά. Πολλώ δε μάλλον όταν αρχίζουν και τα… μισογραψίματα, τα ανεβοκατεβάσματα στο FB τα οποία…. υπονοούν αποκαλύψεις.

H POLIS διατηρεί το δικαίωμα να ασκεί σκληρή κριτική στα δημόσια πρόσωπα και στις ενέργειες τους που έχουν αντίκτυπο είτε θετικό είτε αρνητικό στον πολίτη. Δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς και σε ύπουλα «χτυπήματα». Ειδικά από αυτούς πού επιχειρούν να νομιμοποιήσουν παιδεραστές, εις το όνομα της μυθοπλασίας.

Η POLIS δεν έχει το δικαίωμα να μην παίρνει θέση, να μην υποβάλλει προτάσεις, να μην τοποθετείται ευθέως και ευθαρσώς.

Η απλή αναλογική δίνει μια μεγάλη ευκαιρία, για συνεργασίες. Μόνο έτσι μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος. Όχι όμως ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία… τη δεύτερη Κυριακή. Με πρόγραμμα και συμφωνία από την πρώτη Κυριακή.

Δέκα νοματαίοι, δέκα βασικά προβλήματα… Εύκολη διαίρεση.

Δίνει όμως μια μεγαλύτερη ευκαιρία στους δημότες: Να στείλει στα σπίτια τους όσους θεωρούν Ραφήνα και Πικέρμι τσιφλίκια τους. Όποιοι και αν είναι αυτοί.

ΥΓ: Η εμπιστοσύνη του κόσμου μας τιμά αλλά μας γεμίζει και ευθύνη. Η μεγάλη εταιρεία δημοσκοπήσεων MRB ενέταξε την POLIS στο ερωτηματολόγιο της, και η απάντηση των πολιτών της περιοχής ότι ενημερώνονται μέσα από τις σελίδες μας είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να υπάρξει στους υποκριτές ηθικοπλάστες.

Παναγιώτης Ι. Δρίβας